Ρεπορτάζ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους 18χρονος που μετέφερε ναρκωτικά με σκοπό τη διακίνηση στη Ρόδο

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 18χρονος ημεδαπός που συνελήφθη την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, για διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διενέργειας εντατικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικοί μετέβησαν πρωινές ώρες της 1ης Νοεμβρίου 2023 στην «Ακαντιά», για την διενέργεια έλεγχων στους επιβάτες των πλοίων.
Την 10.25 ώρα κατέπλευσε το πλοίο BLUE STAR 1 και κατά τον έλεγχο των επιβατών που εξέρχονται από το πλοίο εντοπίσθηκε ο ανωτέρω δράστης.
Κατά την δήλωση της ιδιότητας των αστυνομικών για τον επικείμενο έλεγχο ο ανωτέρω ξεκίνησε να βρίζει και να απειλεί τους αστυνομικούς, προσπαθώντας να αποφύγει τον έλεγχο, ενώ παράλληλα προσπάθησε να απομακρυνθεί. Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον δέσμευσαν. Σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στις αποσκευές του, κατελήφθη να κατέχει εντός σακιδίου πλάτης, τέσσερις αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 430 γραμμαρίων.
Επίσης, στο ίδιο σακίδιο βρέθηκαν δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 25 γραμμαρίων.
Επιπλέον βρέθηκε στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο.
Κατά την παραμονή του στην Δίωξη Ναρκωτικών ο δράστης φέρεται να συνέχιζε να φωνάζει και να αρνείται να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αστυνομικών, ενώ παράλληλα απειλούσε τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν. Από τον έλεγχο των στοιχείων του στο ηλεκτρονικό σύστημα PoliceOnLine, προέκυψε ότι έχει συλληφθεί στο παρελθόν για διανομή ναρκωτικών ουσιών στην Αθήνα, για διάπραξη ληστειών και για παραβάσεις του αθλητικού νόμου.
Επιπλέον, σε βάρος του ισχύουν δύο περιοριστικά μέτρα της εμφάνισής του, στο πρώτο πενθήμερο του μήνα, στο Τμήμα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου