Τοπικές Ειδήσεις

Συνελήφθη επικίνδυνος αθίγγανος καταζητούμενος με δύο εντάλματα

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέλαβαν προχθές σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης του τακτικού Ανακριτή Ρόδου έναν 23χρονο αθίγγανο κατηγορούμενο για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Κορακόνερο την 19η Σεπτεμβρίου 2023.
Ο 23χρονος ενεπλάκη ειδικότερα σε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας με καραμπίνες μιας 48χρονης, της κόρης και των ανήλικων εγγονών της με ακόμη έναν άνδρα και μια γυναίκα!
Πιο συγκεκριμένα, μια 48χρονη αθίγγανη κατήγγειλε ότι την 20.00 ώρα της 19ης Σεπτεμβρίου 2023 ο 23χρονος, ένας 29χρονος και μια 32χρονη μετέβησαν στο παράπηγμα στο οποίο διαμένει στο Κορακόνερο μαζί με την κόρη της και τα δύο ανήλικα παιδιά της, 5 και 4 ετών αντίστοιχα και ο πρώτος με καραμπίνα που έφερε μαζί του, έβαλε προς το μέρος αυτών από απόσταση 15 μέτρων, δύο φορές, με κίνδυνο ζωής τους ενώ ταυτόχρονα την εξύβριζε και την απειλούσε.
Προκειμένου να καλυφθούν, κρύφτηκαν εντός του παραπήγματος και ο πρώτος έδωσε την καραμπίνα στην τρίτη και από κοινού με τον δεύτερο γκρέμισαν το παράπηγμα πάνω στην ίδια, στην κόρη και στα ανήλικα παιδιά της.
Τελικώς αποχώρησαν όταν τους ανακοίνωσε ότι θα καλούσε την «Ασφάλεια», πριν καταφέρουν τόσο η ίδια, όσο και η οικογένειά της, να βγουν από τα ερείπια του παραπήγματος.
Κατόπιν αναζητήσεων οι δράστες εντοπίστηκαν την 25η Σεπτεμβρίου το πρωί και προσήχθησαν.
Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του πρώτου δεν βρέθηκε η καραμπίνα, ενώ απολογούμενοι και οι τρεις αποδέχτηκαν εν μέρει τις σε βάρος τους κατηγορίες αναφέροντας ότι οι δύο πρώτοι γκρέμισαν το παράπηγμα δίχως ωστόσο να βάλουν κατά της παθούσας και της οικογένειάς της.
Ο ίδιος κατηγορούμενος διώκεται και με άλλο ένταλμα για διακεκριμένες κλοπές. Κατηγορείται ειδικότερα ότι από κοινού, με κοινό δόλο και κατόπιν συναπόφασης, με τους συγκατηγορούμενους του, με σωματική βία εναντίον προσώπου αφαίρεσαν από άλλον ξένα κινητά πράγματα με σκοπό να τα ιδιοποιηθούν παράνομα και ότι τέλεσε με πρόθεση το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής κατά μόνας και από κοινού, από δύο ή περισσοτέρους που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών και από πρόσωπο που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελμα.
Ο ίδιος και συνεργοί του εκινούντο κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί από περίοικους και να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους από τις διωκτικές αρχές. Εκμεταλλεύονταν την απουσία ιδιοκτητών, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα και άλλα αντικείμενα.
Σε ορισμένες δε από τις περιπτώσεις αυτές υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης όπου φαίνονται οι κινήσεις τους.
Πρόκειται ειδικότερα για δύο άνδρες και δύο γυναίκες ενώ από την έρευνα προέκυψαν τα εξής:
-Την 8η Σεπτεμβρίου 2023 και περί ώρα 10:30 και οι 4 μετέβησαν στον Άγιο Ισίδωρο σε κιόσκι που πουλά τουριστικά είδη κι αφού ακινητοποίησαν με βία τον ιδιοκτήτη αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ κι ένα μπουκάλι με πέντε λίτρα λάδι.
– Την 13η Σεπτεμβρίου 2023 και περί ώρα 14:00, μετέβησαν με λευκό αγροτικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του πρώτου στους Αγίους Αποστόλους σε ισόγεια οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής, οι δύο έμειναν στο αυτοκίνητο και οι υπόλοιποι με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από μια τσάντα το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ περίπου.
-Την 22α Αυγούστου 2023 ο ένας μετέβη επί της λεωφόρου Ρόδου-Λίνδου στο χώρο στάθμευσης Σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης», παραβίασε την πόρτα σταθμευμένου αυτοκινήτου ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε ένα λάπτοπ, 5 κινητά τηλέφωνα και ένα τρυπάνι συνολικής αξίας 3.200 ευρώ περίπου.
-Την 27η Αυγούστου 2023 ο πρώτος και η δεύτερη μετέβησαν σε μονοκατοικία στ’ Ασγούρου, εισήλθαν εντός από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα κι αφαίρεσαν ένα τσαντάκι το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ, έναν χρυσό σταυρό με αλυσίδα και 200 ευρώ σε κέρματα.
-Κατά το χρονικό διάστημα από 26 Αυγούστου 2023 έως 28 Αυγούστου 2023 ο πρώτος μετέβη σε αποθήκη στην περιοχή Ασγούρου όπισθεν γηπέδων και αφαίρεσε επαγγελματικό εξοπλισμό αξίας περίπου 72.500 ευρώ.

– Την 20ή Σεπτεμβρίου 2023 ο πρώτος μετέβη στο 3ο χλμ. Ρόδου-Λίνδου σε συνεργείο και αφαίρεσε αυτοκίνητο.

Καταδίκη 32χρονου για απόπειρα ληστείας και κλοπή

Ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 32χρονο Ροδίτη, που κρίθηκε ένοχος κλοπής και απόπειρας ληστείας και ατιμώρητος ως τοξικομανής καλλιέργειας κάνναβης.
Πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 5 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τον όρο παρακολούθησης προγράμματος υποκατάστασης από τα ναρκωτικά του ΚΕΘΕΑ.
Ο 32χρονος είχε συλληφθεί το μεσημέρι της 5ης Ιουλίου 2019 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Την 4η Ιουλίου 2019 καταγγέλθηκε από γυναίκα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι το πρωί της ίδιας ημέρας και περί ώραν 06.00 ενώ βάδιζε επί της οδού Αγίου Φανουρίου στην Μεσαιωνική Πόλη την πλησίασε από πίσω χωρίς εκείνη να το αντιληφθεί, δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ένα άτομο και της αφαίρεσε, ασκώντας βία, την τσάντα της και ακολούθως, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η τσάντα της περιείχε το χρηματικό ποσό των 47 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά της έγγραφα.
Την ίδια ημέρα καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από μια 45χρονη ότι τα ξημερώματα, ενώ βάδιζε σε παρακείμενο δρόμο και συγκεκριμένα στην οδό Περικλέους, με τον ίδιο τρόπο, άγνωστος δράστης, της αφαίρεσε βίαια την τσάντα της σπάζοντας το λουρί της, πλην όμως την πέταξε φοβούμενος μήπως αναγνωριστεί, καθώς στο σημείο υπήρχε κόσμος και έπειτα διέφυγε προς την περιοχή της «Κόκκινης Πόρτας».
Κατόπιν έρευνας αλλά και από αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι δράστης ήταν ο κατηγορούμενος, γνωστός για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών ουσιών, ο οποίος και επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα μάρκας APRILIA μοντέλο SCARABEO, ιδιοκτησίας της μητέρας του.
Παρουσία δικαστικού λειτουργού πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του επί της οδού Αγίων Αποστόλων, όπου και βρέθηκαν 3 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Ο κατηγορούμενος οδήγησε τους αστυνομικούς σε υπαίθρια καβάτζα πλησίον της οικίας του και τους παρέδωσε την τσάντα που αφαίρεσε από την πρώτη γυναίκα. Η δίκυκλη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε.
Εξεταζόμενος αποδέχτηκε εν μέρει τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου