Τοπικές Ειδήσεις

Νίκος Γερονικόλας: Χαιρετίζουμε την κυβερνητική πρόθεση για τους πρόσφυγες – μετανάστες, καθώς ταυτίζεται απόλυτα με το πρόγραμμά μας

Ως «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας και ο επικεφαλής μας Νίκος Γερονικόλας χαιρετίζουμε την πρόθεση της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός «προσωρινού» χώρου 48ωρης φιλοξενίας των μεταναστών – προσφύγων στο νησί της Ρόδου.

Η πρόθεση, όπως ανακοινώθηκε από το Κυβερνητικό κλιμάκιο κατά τη σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Δωδεκανήσου, έρχεται σε απόλυτη ταύτιση με την Τομή 23 του προγράμματός μας «30 τομές για μια πενταετία».

Η προγραμματική μας πρόταση μας προέβλεπε τη δημιουργία υπνωτηρίου προσωρινής διαμονής μεταναστών ή προσφύγων και διασύνδεσή του με το γραφείο Ασύλου & Μετανάστευσης, καθώς και με τις τοπικές Αρχές, ώστε να κινούνται αμέσως οι διαδικασίες καταγραφής και μεταγωγής τους προς τις υπόλοιπες οργανωμένες δομές της χώρας μας.

«Η αναγκαιότητα ενός, ανθρώπινων συνθηκών, υπνωτηρίου 24ωρης ή 48ωρης παραμονής μεταναστών και προσφύγων προβάλλει επιτακτική για τη Ρόδο και οι εικόνες που ζήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες στο ιστορικό κέντρο της πόλεως Ρόδου επιβεβαίωσαν πλήρως το σχεδιασμό που υλοποιήσαμε ως Αρχής Οργάνωσης για το νησί μας» δήλωσε ο κ. Νίκος Γερονικόλας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου