Συνεντεύξεις

«Ο Δήμος Νισύρου θα μετατραπεί σε Δήμο των απανταχού Νισυρίων»

«Είμαι χαρούμενος που αναλαμβάνω τα καθήκοντΆ μου και θα κάνω μαζί με τους συνεργάτες μου ό,τι είναι δυνατό για να αλλάξει η κατάσταση στη Νίσυρο. Μου δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να προσφέρω στην πατρίδα μου. Θα αγωνιστώ για να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των κατοίκων».
Αυτό δηλώνει, σε συνέντευξή του στη «δ», ο νέος δήμαρχος Νισύρου με αφορμή την ορκωμοσία των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου και την έναρξη της θητείας του την 1η Σεπτεμβρίου.
«Υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην πετύχουμε. Μαζί με τους συνεργάτες μου θα διεξάγουμε αγώνα για να βελτιωθεί η κατάσταση στη Νίσυρο και να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της παρατάξεΏς μας», δηλώνει ο κ. Χριστοφής Κορωναίος.
Ο νέος δήμαρχος Νισύρου αναφέρεται και στις ενέργειες που θα γίνουν ώστε να προβάλεται, όπως πρέπει, στο εξωτερικό το νησί.
Σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο που θα αξιοποιηθούν οι ομογενείς, ο κ. Χριστοφής Κορωναίος δηλώνει:
«Θεωρώ τον εαυτό μου αναπόσπαστο κομμάτι της ομογένειας. Για το λόγο αυτό θα δώσω έμφαση σε αυτό το θέμα. Ο Δήμος Νισύρου, θα μετατραπεί σε Δήμο των απανταχού Νισυρίων. Στόχος είναι να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο για τον τόπο όλοι οι Νισύριοι που ζουν στο εξωτερικό και στην Ελλάδα».
Η συνέντευξη του κ. Χριστοφή Κορωναίου, αναλυτικά:
• Η ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου σηματοδοτεί την έναρξη της νέας θητείας;
Ναι, και βέβαια σηματοδοτεί την έναρξη της νέας θητείας που θα έχει διάρκεια πέντε έτη. Είμαι χαρούμενος που αναλαμβάνω τα καθήκοντα μου και θα κάνω μαζί με τους συνεργάτες μου ό,τι είναι δυνατό να αλλάξει η κατάσταση στη Νίσυρο. Μου δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία για να προσφέρω στην πατρίδα μου. Θα αγωνιστώ για να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των κατοίκων.
• Θα είναι δύσκολη η θητεία σας, που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου;
Υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην πετύχουμε. Μαζί με τους συνεργάτες μου θα διεξάγουμε αγώνα για να βελτιωθεί η κατάσταση στη Νίσυρο και να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της παρατάξεως μας.
• Ποιές είναι οι προτεραιότητΈς σας για τη νέα θητεία;
Πρέπει να αντιμετωπιστούν θέματα που σχετίζονται με τους τομείς της ύδρευσης και της αποχέτευσης. Στο νησί δεν υπάρχει συνεχής ροή νερού. Το πρώτο θέμα για μας είναι αυτό. Θα πρέπει να δοθεί επίσης ιδιαίτερη έμφαση και στην καθαριότητα. Επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί και το θέμα της σύνδεσης των κοινοτήτων καθώς δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία.
• Είναι σε καλό επίπεδο οι θαλάσσιες συγκοινωνίες στη Νίσυρο;
Πραγματοποιούνται δύο δρομολόγια την εβδομάδα που συνδέουν τη Νίσυρο με τον Πειραιά. Υπάρχει και τακτική συγκοινωνία με την Κω. Προς το παρόν είναι σε καλό επίπεδο η συγκοινωνία. Δεν ξέρω τι θα γίνει όμως μετά.
• Ποιά έργα θα εντάξετε στο νέο ΕΣΠΑ;
Ένα από τα μεγάλα έργα που θα προτείνουμε να κατασκευαστούν με πόρους του ΕΣΠΑ είναι αυτό της επισκευής των ιαματικών λουτρών. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι σε πολύ κακή κατάσταση και θα πρέπει να βελτιωθούν. Θα προωθήσουμε επίσης την κατασκευή δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης στο Μανδράκι και σε άλλες κοινότητες της Νισύρου. Επιδιώκουμε να κάνουμε επίσης ένα ακόμη βήμα και να προχωρήσουμε στην κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στη Νίσυρο.
• Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές της Νισύρου;
Πράγματι υπάρχει τεράστιο έλλειμμα στις υποδομές. Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν κοινοτικοί πόροι δεν έγινε κάτι για να υπάρξει βελτίωση. Μόνο το έργο του ΧΥΤΑ θα παραλάβουμε σε λίγο καιρό.
• Τι θα ζητήσετε από τον νέο περιφεριάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο;
Με τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο έχουμε άριστη συνεργασία. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει σε οτιδήποτε του ζητήσουμε. Έχω συναντηθεί μαζί του αρκετές φορές και γνωρίζει τις προτεραιότητΈς μας. Εκτιμώ πως θα μας βοηθήσει προκειμένου να υλοποιήσουμε τα έργα τα οποία έχουμε περιλάβει στο πρόγραμμΆ μας.
• Πώς σκέπτεστε να προβάλετε τη Νίσυρο στο εξωτερικό;
Η Νίσυρος διαθέτει το ηφαίστειο. Εξαιτίας αυτού και μόνο θα μπορούσε να είχε προβληθεί σε όλο τον κόσμο. Το θαυμάζουν μόνο οι τουρίστες «της μιας ημέρας» που έρχονται από την Κω, Θα συνεργαστούμε με τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Κω- Νισύρου για τηΝ προβολή του νησιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχουμε ήδη συζητήσει με τους αρμοδίους φορείς για το ζήτημα της διαφήμισης.
• Θα μετέχει η Νίσυρος και στις τουριστικές εκθέσεις;
Η Νίσυρος θα λαμβάνει μέρος μαζί με την Κω σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις που διεξάγονται στο εξωτερικό.
• Πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες υπάρχει στη Νίσυρο;
Πριν από μια εβδομάδα ήρθαν 31 παράνομοι μετανάστες. Ελπίζω να μην υπάρχει συνέχεια.
• Θα πρέπει να δημιουργηθούν στα νησιά χώροι υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών;
Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Μόλις αναλάβω τα καθήκοντα μου θα ξεκινήσω ενέργειες για να δημιουργηθεί μια υποδομή προσωρινής φιλοξενίας για τους ανθρώπους αυτούς.
• Πώς σκέπτεστε να αξιοποιήσετε τους ομογενείς;
Θεωρώ τον εαυτό μου αναπόσπαστο κομμάτι της ομογένειας. Για το λόγο αυτό θα δώσω έμφαση σε αυτό το θέμα. Ο Δήμος Νισύρου, θα μετατραπεί σε Δήμο των απανταχού Νισυρίων. Στόχος είναι να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο για τον τόπο όλοι οι Νισύριοι που ζουν στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Για να γίνει αυτό θα συσταθούν επιτροπές που θα δουλεύουν για να είναι άρρηκτοι οι δεσμοί με την ομογένεια. Και με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας θα είμαστε σε επικοινωνία συνεχώς με τους συμπατριώτες μας. Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα πραγματοποιούνται και συνεδριάσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου