Τοπικές Ειδήσεις

Πρώτη συνάντηση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδ/σου νε τον νέο Δήμαρχο Ρόδου Αλεξ. Κολιάδη

Την Δευτέρα 4/12/23 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη.

Σε φιλικό και γόνιμο κλίμα διαλόγου διατυπώθηκαν απόψεις και θέσεις εκατέρωθεν, σχετικά με την προσδοκώμενη λειτουργία της νέας δημοτικής αρχής σε θέματα του γνωστικού πεδίου που αντιπροσωπεύει ο Σύλλογος μας.

Συγκεκριμένα επισημάνθηκε η πάγια θέση για την ανάγκη διενέργειας αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, η θέσπιση όσο το δυνατόν περισσότερο αντικειμενικών κριτηρίων στον τρόπο ανάθεσης αρχιτεκτονικών μελετών, όπου κρίνεται απαραίτητο, η αναβάθμιση των υπηρεσιών και η στελέχωση αυτών με περισσότερους αρχιτέκτονες, η ανάγκη δημιουργίας νέων σύγχρονων δημόσιων κτιρίων, το κυκλοφοριακό, οι χώροι στάθμευσης, οι αυθαιρεσίες στον δημόσιο χώρο κ.α.

Επίσης συζητήθηκε η αναγκαιότητα της συναίνεσης σε μια κεντρική ιδέα, ένα “όραμα” για το νησί και την πόλη με ευρύτερο χρονικό ορίζοντα στο μέλλον. Πάνω σε αυτό συζητήθηκε η επανεκτίμηση και επαναξιολόγηση του πλήθους των μελετών που έχουν εκπονηθεί στο παρελθόν, σχετικές με ρυθμιστικά, πολεοδομικά και χωροταξικά σχέδια που έμειναν στα χαρτιά και η δημιουργία κάποιου σχετικού αρχείου, προσβάσιμου στο κοινό.

Η πρόθεση του Συλλόγου να διαδραματίσει περισσότερο ενεργό ρόλο στις διαδικασίες λειτουργίας της δημοτικής αρχής, σχετικά με την διαχείριση και παραγωγή του δημόσιου χώρου, σαν σύμβουλος και δεξαμενή σκέψης στις όποιες δράσεις και πρακτικές, βρήκε θετική ανταπόκριση από τον κ. Κολιάδη.

Το πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης που εκφράστηκε στην πρώτη αυτή συνάντηση ελπίζουμε ότι θα έχει την ανάλογη συνέχεια.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Κώστας Σχοινοχωρίτης – Πρόεδρος

Ξανθή Σωτηράκη – Αντιπρόεδρος

Νικήτας Γκαβογιάννης – Γενικός Γραμματέας

Κωνσταντίνος Λεριάς – Ταμίας

Γιάννης Ματσαμάς – Μέλος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου