Ρεπορτάζ

Νέα απάτη με πώληση αυτοκινήτου μέσω του marketplace στο Facebook

Την 8η Δεκεμβρίου 2023 καταγγέλθηκε από έναν 50χρονο κάτοικο της Ιαλυσού απάτη μέσω της εφαρμογής marketplace στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», την 19.00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2023 σε βάρος του.
Αγνώστων στοιχείων δράστης χρήστης με ελληνικό όνομα προφίλ καταχώρησε αγγελία στην εφαρμογή marketplace, σύμφωνα με την οποία είχε προς πώληση αυτοκίνητο μάρκας Toyota Aygo στην τιμή των 4.200 ευρώ.
Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας ο δράστης θα του πίστωνε το ποσό των 2.980 ευρώ στο λογαριασμό του και στην συνέχεια ο Ροδίτης θα του το επέστρεφε εκ νέου, με πρόφαση να κοπεί τιμολόγιο στο αμάξι.
Εν συνεχεία ο δράστης απέστειλε μέσω της τηλεφωνικής σύνδεσης, φωτογραφία ψεύτικης συναλλαγής κατάθεσης του ποσού ζητώντας να του το επιστρέψει το θύμα σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας.
Ο Ροδίτης μετέβη την 7η Δεκεμβρίου 2023 στην τράπεζα και διαπίστωσε πως ουδέποτε έλαβε χρήματα από τον δράστη.
Έως σήμερα δεν έχει λάβει κάποιο χρηματικό ποσό ούτε και το αυτοκίνητο.
Διενεργείται προανάκριση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου