Τοπικές Ειδήσεις

Προβληματισμός στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ

Προβληματισμός επικράτησε χτες, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ αφενός, λόγω των εξελίξεων με τις επικείμενες συγχωνεύσεις σε όλη τη χώρα, αφετέρου λόγω των οικονομικών της επιχείρησης και των εκτελούμενων έργων.
Στην συνεδρίαση ήταν παρών και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ρόδου, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα μεταβεί στην Αθήνα, την προσεχή Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου για να συμμετάσχει στην έκτακτη γενική συνέλευση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης όλης της χώρας, όπου θα τεθούν ‘επί τάπητος’ όλα τα ζητήματα και ξεκινάει ο «γύρος» των επίσημων τοποθετήσεων για το προωθούμενο νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη ‘δημοκρατική’ ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού & Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΥΑ Ρόδου, κ. Λευτέρης Καρανικόλας, λόγω των καθυστερήσεων που σημειώθηκαν ο προϋπολογισμός της δημοτικής επιχείρησης και το τεχνικό πρόγραμμα, μετατίθενται γι’ αργότερα –πράγμα που προκαλεί ανησυχίες.
«Δυστυχώς, όλα πάνε πίσω. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, κ. Κολιάδης έθεσε το θέμα με τις ανείσπρακτες οφειλές προς την ΔΕΥΑΡ (που αγγίζουν τα 60 εκ. ευρώ) εκφράζοντας την ανησυχία του για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Οι τρέχουσες υποχρεώσεις θα πληρώνονται κανονικά (σε προμηθευτές, εργολάβους, εργαζόμενους κ.ο.κ.) αλλά υπάρχει ανησυχία για την εξέλιξη» -όπως είπε.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, να ακυρώσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου (που αφορούσε απόφαση του δ.σ. της ΔΕΥΑΡ) για τη μείωση κατά 50% στο οικιακό τιμολόγιο στην πόλη της Ρόδου και στην Ιαλυσό. Όπως ειπώθηκε, θα έπρεπε πριν να έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, να είχε προηγηθεί οικονομοτεχνική μελέτη:
«Προσωπικά, ήμουν αντίθετος και δεν είχα ψηφίσει το θέμα όταν ήρθε στο δ.σ. Είχα ζητήσει να προηγηθεί οικονομοτεχνική μελέτη, αλλά δυστυχώς, δεν εισακούστηκα όταν εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου…» -όπως υπογράμμισε ο κ. Καρανικόλας.
Άλλο θέμα που συζητήθηκε είναι τα εκτελούμενα (αλλά και προγραμματισμένα) έργα με σημείο αιχμής την περιοχή του Αρχαγγέλου και της Λίνδου. «Η αγωνία όλων μας, είναι ότι οι επικείμενες αλλαγές στο σχήμα των ΔΕΥΑ ίσως να επιφέρουν καθυστερήσεις στον προγραμματισμό και στην εκτέλεση των έργων» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επιπρόσθετα, η νυν διοίκηση της ΔΕΥΑΡ τελεί εν αναμονή, της τελικής απόφασης των ΔΕΥΑ για να προχωρήσει στα επόμενα βήματα –χωρίς να αποκλείονται κινητοποιήσεις εκατέρωθεν, μαζί με τους εργαζόμενους.

Όλα θα συζητηθούν και πάλι στην επόμενη συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΥΑΡ που θα γίνει την επόμενη Δευτέρα, μετά και τα αποτελέσματα της γ.σ. των ΔΕΥΑ της χώρας που θα έχει προηγηθεί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου