Τοπικές Ειδήσεις

Κάθετα αντίθετο το ΕΚΡ με τις εξελίξεις στη ΔΕΥΑΡ

Την κάθετη αντίθεση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου στην ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ της χώρας (συμπεριλαμβανομένης και της ΔΕΥΑΡ) με τη δημιουργία μιας, ενιαίας ΔΕΥΑ για όλο το Νότιο Αιγαίο, εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες, ο πρόεδρός του, κ. Παναγιώτης Εγγλέζος.
Το θέμα που ήρθε στη δημοσιότητα, έχει ήδη προκαλέσει αναστάτωση ενώ επίκειται η αυριανή, γενική συνέλευση των ΔΕΥΑ στην Αθήνα όπου αναμένεται να μεταβεί και αντιπροσωπεία της Ρόδου, με στελέχη της ΔΕΥΑΡ, του Δήμου, του ΕΚΡ κ.λπ.
«Πρόκειται για ένα τεράστιο ζήτημα. Η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τις κατά τόπους ΔΕΥΑ και να δημιουργήσει 13 περιφερειακές διευθύνσεις, μας βρίσκει αντίθετους. Για τη δική μας περιοχή, το σχέδιο είναι να ενσωματωθούν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, σε μια ΔΕΥΑ, η οποία δεν γνωρίζουμε πού θα έχει την βάση της (σε Ρόδο ή Σύρο). Ούτως ή άλλως, οι μετακινήσεις ανάμεσα στα νησιά μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, διεξάγονται ήδη με πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία. Συνεπώς, πώς θα διευθετούνται οι βλάβες, τα θέματα των έργων, οι λογαριασμοί κ.λπ.;
Επιπλέον, υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα με τους αγρότες στη Νότια Ρόδο. Όταν ο ιδιώτης (όποιος κι αν είναι, εντέλει) αναλάβει όλο αυτό το εγχείρημα και την διαχείρισή του, πώς θα διαμορφώσει τις τιμές για τα νοικοκυριά και φυσικά, για τους αγρότες; Είναι ένα από τα πολλά ερωτήματα, που μας απασχολούν έντονα. Προφανώς θα υπάρξει μια ενιαία, τιμολογιακή πολιτική την οποία θα κληθούμε όλοι να την πληρώσουμε από την τσέπη μας.
Σε κάθε περίπτωση, το ΕΚΡ σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα εργατικά κέντρα της χώρας και των νησιών, θα ξεκινήσουμε τον αγώνα ώστε αυτή η απόφαση να μην εφαρμοστεί. Η μόνη χώρα που αρνήθηκε σθεναρά την ιδιωτικοποίηση ήταν η Γαλλία –αλλά μέσα από πολλές κινητοποιήσεις που κράτησαν μήνες. Εμείς δεν θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Αλλά εάν όλα πάνε προς τα εκεί, θα αναγκαστούμε να το πράξουμε και να προχωρήσουμε σε δυναμική αντίδραση. Άλλωστε, είδαμε την ακύρωση της απόφασης για την αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής σε Ρόδο και Ιαλυσό. Συνεπώς, καταλαβαίνουμε τι μας περιμένει. Το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού, πρέπει να μας απασχολήσει όλους».
Σχετικά με τους εργαζόμενους, ο κ. Εγγλέζος είπε ότι δεν απειλούνται, καθώς θα μεταφερθούν στους Δήμους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου