Παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία και παραδείγματα ο Γιώργος Νικητιάδης διέψευσε την Κυβέρνηση που επαίρεται πως μόνο αυτή έχει επιβάλει πρόστιμα για την ακρίβεια. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ.υφυπουργός κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του στη Βουλή για το νομοσχέδιο «σκούπα» του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που συζητήθηκε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, απόδόμησε πλήρως το αλαζονικό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας ότι είναι η μοναδική κυβέρνηση που επιβάλει πρόστιμα, κάνοντας εκτενή αναφορά σε πρόστιμα που επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010 υπογραμμίζοντας με νόημα, απευθυνόμενος στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση «Να ψάξετε να δείτε πως τότε που ήταν εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες στην αγορά χωρίς τόσο μεγάλη ακρίβεια, επιβαλλόταν τα πρόστιμα και ετηρείτο η τάξη».
Σφοδρή κρητική άσκησε ο κ. Νικητιάδης και για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στον τομέα της υγείας με τις συνεχείς παρατάσεις που δεν λύνουν τα προβλήματα και της ελλείψεις. «Το Νοσοκομείο της Κω έχει 44 οργανικές θέσεις και έχει μόνο 24 γιατρούς, στη Ρόδο τα ίδια, στην Κάλυμνο, στην Κάρπαθο» τόνισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και συνέχιζε υπογραμμίζοντας «Μα πότε επιτέλους θα προσλάβετε γιατρούς; Ως πότε θα δίνετε παρατάσεις; Δεν πάει άλλο πια με τις παρατάσεις».
Για το τεράστιο θέμα της ακρίβειας ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε «Η Νέα Δημοκρατία είναι που δαγκώνει. Αν δαγκώνει η ακρίβεια όπως είπε ο Πρωθυπουργός, να την ξεδοντιάσουμε. Όμως με αύξηση 2%-3% στους μισθούς και αυξήσεις 30% στα τρόφιμα δεν ξεδοντιάζεται η ακρίβεια».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Νικητιάδης στο πρωτοφανές περιστατικό της απόσυρσης του πίνακα της Γεωργίας Λαλέ, για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, που εκτίθετο στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη. Ο Γιώργος Νικητιάδης σημείωσε πως «Δεν περίμενα από τον συμπατριώτη μου τον υπ. Εξωτερικών ως άλλος ιεροεξεταστής να δώσει εντολή να αποσυρθεί αυτός ο πίνακας» για να καταλήξει «Να κάνουμε σύγκριση με το τι έγινε την εποχή του ναζισμού με τη Γκουέρνικα ή με το υπέστη ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος από την Ιερά Εξέταση; Όλα αυτά δεν αναδίδουν γεύση ενός ελεύθερου κράτους. Αλλοίμονο χωρίς ελευθερία της τέχνης και χωρίς ελευθερία της έκφρασης αυτό το κράτος δεν μπορεί να προχωρήσει»