Ειδήσεις

Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα είναι πλέον ένας ελκυστικός προορισμός

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη εξέφρασε την αισιοδοξία της για την νέα τουριστική χρονιά του 2024 λέγοντας ότι η Ελλάδα «είναι πλέον ένας ελκυστικός προορισμός». Στην συνέχεια, χωρίς να αναφερθεί σε νούμερα, επεσήμανε ότι το υπουργείο Τουρισμού στοχεύει μεταξύ άλλων στην δυναμική προώθηση της Ελλάδας στις αγορές του εξωτερικού κάνοντας χρήση και νέων μέσων, όπως αυτό του Tik-Tok.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ αναφερόμενη στο 2023, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα πέτυχε ρεκόρ αφίξεων και εσόδων ξεπερνώντας τα νούμερα του 2019, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την συνεισφορά του τουρισμού στην ελληνική οικονομία.

Ακόμη, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι για το έτος 2024, το Υπουργείο Τουρισμού προγραμματίζει πρωτοβουλίες που θα υλοποιήσουν το όραμα της βιωσιμότητας, του μέτρου και της ισορροπίας σε κάθε τουριστικό βήμα. Η κυρία Κεφαλογιάννη επικεντρώνεται στον εμπλουτισμό του τουριστικού χαρτοφυλακίου με νέα προϊόντα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την επέκταση της τουριστικής σεζόν.

Η ενίσχυση του τουρισμού θα προέλθει από την ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού, (καταδυτικά πάρκα-Μαρίνες κλπ), αλλά και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού (περιπατητικό, χιονοδρομία κλπ).

«Αυτή την περίοδο του αρμόδιο υπουργείο κάνει αγώνα δρόμου ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Θα δοθεί μικρή παράταση για την κατάθεση των προτάσεων που αφορούν την αξιοποίηση των Μαρίνων, που λήγει σήμερα (27/12)» ανακοίνωσε η κ.Κεφαλογιάννη.

Επιπλέον, η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι το 2025 θεωρείται ο αποκλειστικός χρονικός περιορισμός για την υποβολή προτάσεων που σχετίζονται με το Ταμείο Ανάκαμψης, και το υπουργείο που έχει χαρακτηριστεί ως το πλέον παραγωγικό, επιδιώκει την εκτέλεση έργων αναβάθμισης των τουριστικών υποδομών.

Τέλος, το έτος 2024 αναμένεται να αποτελέσει έτος σημαντικών βελτιώσεων στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης, καθώς η κυρία Κεφαλογιάννη υπογραμμίζει την ουσιαστική προσπάθεια για την αναβάθμιση αυτού του τομέα, αναφερόμενη σε αυτό ως ένα από τα κύρια προκλήματα που αντιμετωπίζει το υπουργείο

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου