Τοπικές Ειδήσεις

Αλλάζει η λειτουργία του δημοτικού κυνοκομείου

Αλλάζει εντελώς η λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου Ρόδου, αφού προτίθεται να το αναλάβει ένας νέος σύλλογος.
Για το θέμα, δόθηκε χτες συνέντευξη Τύπου, στο δημαρχιακό μέγαρο όπου ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Ως είθισται, στο τέλος κάθε έτους, γίνεται η ανανέωση των συμβάσεων σχετικά με την συνεργασία που έχουμε με την Φιλοζωϊκή, η οποία τηρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να συνεργαστεί με τον Δήμο Ρόδου, για το Δημοτικό Κυνοκομείο. Ωστόσο, κατατέθηκε μια νέα πρόταση συνεργασίας, από ένα νέο σύλλογο του οποίου είναι επικεφαλής ο κ. Γιώργος Κρητικός (πολύ γνωστός για την εθελοντική του δράση στο νησί).
Το θέμα θα έρθει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο με στόχο να προχωρήσει και να εγκριθεί το νέο σχέδιο δράσης» -είπε μεταξύ άλλων η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος της Διεύθυνσης Πρωτογενούς Τομέα, κα Ευδοκία Πάττα – Αποστολίδη.
Μιλώντας ο κ. Γιώργος Κρητικός, διευκρίνισε:
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έχουμε δημιουργήσει έναν σύλλογο, που αποτελείται από ανθρώπους που έχουν την εμπειρία, υποστηρικτές και εθελοντές. Ο Σύλλογος ονομάζεται ‘Διάσωση Ζώων Ρόδου’. Κάναμε ήδη την αίτηση να αναλάβουμε εμείς την διαχείριση του Δημοτικού Κυνοκομείου που όπως γνωρίζουμε όλοι έχει πάρα πολλά προβλήματα και δέχεται πολύ μεγάλη πίεση στη φιλοξενία ζώων. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία για ενημέρωση των παιδιών όλων των ηλικιών, θα επιδιώξουμε να κάνουμε προγράμματα στειρώσεων (όλη την διάρκεια του έτους) και να ελέγξουμε όσο μπορούμε τις εγκαταλείψεις ζώων.
Συνεχώς, μας ειδοποιούν για εγκαταλειμμένα ζώα σε κάθε γωνιά του νησιού. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Πρέπει να βρεθούν λύσεις, για να μην διογκώνεται το πρόβλημα. Επιπλέον, πρέπει να ξεχωρίσουμε την λειτουργία του Κυνοκομείου. Δεν είναι ένα μέρος που πετάνε τα ζώα και τα έχουν στα κλουβιά.
Το έχουμε πει επανειλημμένα, ότι θα πρέπει να αποτελέσει ένα μεταβατικό στάδιο όπου τα ζώα θα φιλοξενούνται προσωρινά και μάλιστα, τα άρρωστα ή κακοποιημένα ζώα. Όχι να γίνει αποθήκη ζώων. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δώσουμε οριστικές λύσεις» και ευχαρίστησε τον Δήμο Ρόδου για την μέχρι τώρα αγαστή συνεργασία και έμπρακτη στήριξη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου