Ρεπορτάζ

Η παράδοση των επίσημων σελίδων του Δήμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Θέμα συζήτησης αποτελεί τις τελευταίες ημέρες η παράδοση των επίσημων σελίδων του δήμου Ρόδου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook & Instagram page) από την προηγούμενη στη νέα δημοτική αρχή.
Η συζήτηση επικεντρώνεται σε δύο διαφορετικές σελίδες, την παλαιότερη με έγχρωμο το λογότυπο του Δήμου Ρόδου ως φωτογραφία προφίλ και την ονομασία «Δήμος Ρόδου» και την νέα με ασπρόμαυρη φωτογραφία προφίλ και την ονομασία «Δήμος Ρόδου 2024-2029». Η πρώτη σελίδα απαριθμεί 9,7 χιλιάδες ακολούθους και η νέα έχει προσελκύσει γύρω στους 1,4 χιλιάδες ακολούθους μέχρι στιγμής.
Σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο αναφέρεται ότι δεν παραδόθηκαν οι κωδικοί της επίσημης σελίδας (Δήμος Ρόδου) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα η νέα δημοτική αρχή να μην έχει καμία πρόσβαση σε αυτή. Επισημαίνεται δε στις αναρτήσεις ότι η διαχείριση της σελίδας θα πρέπει να έχει συνέχεια.
Όπως προκύπτει ωστόσο από το ρεπορτάζ, η σελίδα με την ονομασία «Δήμος Ρόδου» δημιουργήθηκε από την δημοτική αρχή του Αντώνη Καμπουράκη και οι χιλιάδες ακόλουθοι συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας.
Η δημοτική αρχή του Αντώνη Καμπουράκη δεν παρέλαβε από την δημοτική αρχή του Φώτη Χατζηδιάκου, την οποία διαδέχθηκε, την προηγούμενη σελίδα του Δήμου Ρόδου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται! Ονομάζεται «Δήμος Ρόδου 2014-2019» και έχει 5,2 χιλιάδες ακολούθους.
Συνεπώς, υπάρχουν τρεις διαφορετικές σελίδες που έχουν δημιουργηθεί από τρεις διαφορετικές δημοτικές αρχές. Φαίνεται εν ολίγοις ότι δεν υπήρξε ποτέ διαδοχή στην διαχείριση των σελίδων του Δήμου Ρόδου στα social media και η κάθε δημοτική αρχή δημιουργούσε τις δικές της σελίδες για να επικοινωνήσει το έργο, τις δραστηριότητές της και γενικότερα νέα που αφορούν τον πολίτη.
Η δημοτική αρχή του Αντώνη Καμπουράκη επέλεξε να δημιουργήσει νέα σελίδα (facebook & Instagram page) χωρίς να θέσει κανένα ζήτημα παράδοσης-παραλαβής της προηγούμενης. Προφανώς και η ύπαρξη τριών διαφορετικών σελίδων του Δήμου Ρόδου δημιουργεί «σύγχυση» στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πιθανότατα όμως θα υπάρξουν προσαρμογές στην δεύτερη σελίδα (Δήμος Ρόδου με 9,7 χιλ. ακολούθους) ώστε να είναι εμφανές ότι πρόκειται για τη σελίδα που αφορά στη δραστηριότητα της δημοτικής αρχής του Αντώνη Καμπουράκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου