Ρεπορτάζ

Αναίρεση άσκησε Τούρκος ισοβίτης δουλέμπορος

Την αναίρεση της υπ΄αρίθμ. 34/2021 απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου με την οποία καταδικάστηκε σε 56 φορές ισόβια και ποινή φυλάκισης 5 ετών αλλά και σε χρηματική ποινή 6.200.000 ευρώ αιτήθηκε στο Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ένας 58χρονος Τούρκος, κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου.
Εχει κριθεί ένοχος ειδικότερα για παράνομη μεταφορά στην Ελλάδα 56 μεταναστών κατά συρροή και εκ κερδοσκοπίας, για εξ΄ αμελείας πρόκληση ναυαγίου και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ο κατηγορούμενος έχει κριθεί συγκεκριμένα ένοχος για το ό,τι στο Φαρμακονήσι την 22α Ιανουαρίου 2016 μετέφερε από το Didim της Τουρκίας με ξύλινο σκάφος μήκους 8 μέτρων 56 Ιρακινούς μετανάστες χωρίς να είναι εφοδιασμένοι με επαρκή σωστικά μέσα.
Οι μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα και τελικά διασώθηκαν 40 από αυτούς και συγκεκριμένα 18 άνδρες, 10 γυναίκες και 12 ανήλικοι, πέθαναν 8 (3 γυναίκες και 5 ανήλικα) ενώ αγνοείται άγνωστος αριθμός επιβαινόντων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου