Ειδήσεις

Χιλιάδες «ραβασάκια» άρχισε να στέλλει και ο ΟΑΕΕ

Σε αναβρασμό βρίσκονται, και οι επιχειρηματίες της Ρόδου εξαιτίας των ειδοποιητηρίων που αποστέλλονται από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς το Ταμείο.
Επίσης, έχουν σταλεί και αρκετές ατομικές ειδοποιήσεις, που είναι το δεύτερο στάδιο της «ενημέρωσης» στην οποία προβαίνει η διοίκηση του Ταμείου.
«Το συγκεκριμένο θέμα μας απασχολεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Καταθέσαμε προτάσεις προκειμένου και ο ΟΑΕΕ να συγκεντρώσει χρήματα και εμείς να απαλλαγούμε από τον «βραχνά». Είναι πολλοί οι επιχειρηματίες που οφείλουν στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών 20.000 ευρώ ή και περισσότερα. Δεν έγιναν ξαφνικά όλοι κακοπληρωτές. Απλά δεν διαθέτουν χρήματα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Γιάννης Κακλιός και πρόσθεσε πως η διοίκηση του Ταμείου απέρριψε τις προτάσεις που κατατέθηκαν.
«Γνωρίζουμε πως έχουν σταλεί ήδη χιλιάδες «ραβασάκια». Φοβόμαστε πως θα γίνονται και συλλήψεις στη στιγμή που οι οφειλές φθάνουν ή ξεπερνούν το ποσό των 20.000 ευρώ. Είναι πολλοί οι επιχειρηματίες που έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ», δήλωσε ο κ. Γιάννης Κακλιός.
Σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των επιχειρηματιών που οφείλουν μεγάλα ποσά στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών ο κ. Κακλιός δήλωσε πως είναι πολλοί εκείνοι που βρέθηκαν σε αδιέξοδο:
«Στη Ρόδο είναι αρκετοί οι επιχειρηματίες που οφείλουν πολλά χρήματα. Δεν είναι ότι αδιαφορούν. Δεν διαθέτουν χρήματα για να πληρώσουν. Εμείς ζητήσαμε να «παγώσει» το υπόλοιπο που έχει ο καθένας και να πληρώνει κάπως λιγότερα χρήματα (μικρότερη κλίμακα). Έτσι, θα συγκεντρώσει και το κράτος χρήματα. Να μην ξεχνάμε πως έχουν αφαιρεθεί και τα αποθεματικά που υπήρχαν. Αυτά ήταν χρήματα που είχαν καταβάλει οι επιχειρηματίες με τις εισφορές τους. Θυμίζω πως προχωρήσαμε στην κατάθεση αγωγής κατά του αρμόδιου υπουργού. Τίποτε δεν έχει γίνει. Αυτά είναι τα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος των επιχειρήσεων. Αν κλείσουν που θα βρίσκει χρήματα το κράτος;», αναρωτήθηκε ο κ. Γιάννης Κακλιός.
Σε ερώτηση σχετικά με τις κινήσεις στις οποίες θα προβεί η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, ο κ. Γιάννης Κακλιός δήλωσε:
«Θα προχωρήσουμε προσεκτικά στις επόμενες κινήσεις μας, σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ. Από την ιστορία αυτή υπάρχουν απώλειες και για το κράτος και για τις επιχειρήσεις».
Προ εβδομάδων 29 βουλευτές της ΝΔ σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας εστίαζαν στο γεγονός πως με ατομικές ειδοποιήσεις ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών και με την απειλή λήψης αναγκαστικών μέτρων εις βάρος του οφειλέτη, (όπως κατάσχεση, πλειστηριασμό, κατάσχεση εις χείρας τρίτων κλπ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το ΝΔ 356/74), ο ΟΑΕΕ ζητά να ρυθμιστούν ή να εξοφληθούν οι οφειλές των ασφαλισμένων, σε 20 μέρες από την παραλαβή της ειδοποίησης.
Όπως ανάφεραν, ο ΟΑΕΕ προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα, ζητώντας ασφαλιστικές εισφορές από το 2007 και πριν, με πολλαπλές χρεώσεις, αλλά χρεώνοντας ακόμη και αυτούς οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι σε άλλον φορέα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου