Τοπικές Ειδήσεις

Συνεχίζεται στο νησί το ειδικό χειμερινό πρόγραμμα

Εχει πενταετή ορίζοντα και απώτερος στόχος είναι η καθιέρωσή του

Η Ρόδος πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά, ανοίγοντας πρώτη την τουριστική σεζόν. Αθόρυβα και χωρίς να γίνει ευρέως αντιληπτό οι πρώτοι επισκέπτες της σεζόν έκαναν «ποδαρικό» προχθές. Πρόκειται για τουρίστες κυρίως από τη Γερμανία ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν επισκέπτες από το Βέλγιο, και από σκανδιναβικές χώρες (Σουηδία, Δανία, Νορβηγία).
Σε καθημερινή βάση το Αεροδρόμιο του νησιού θα δέχεται μία πτήση και στο νησί θα κυκλοφορούν έως 2000 τουρίστες. Οι αφίξεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ειδικού χειμερινού προγράμματος που λάνσαρε για πρώτη φορά το τοπικό τουριστικό πρακτορείο Travel Exchange το 2023. Η πρώτη φάση του προγράμματος ολοκληρώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους και αφίχθησαν συνολικά 10.000 άτομα. Η δεύτερη φάση που μόλις ξεκίνησε, θα ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και μέχρι τότε θα έχουν επισκεφθεί το νησί 20.000 τουρίστες. Ήδη το 90% των θέσεων έχει εξαντληθεί και ενδέχεται να προστεθούν επιπλέον θέσεις εάν η ζήτηση είναι υψηλή.
Ο τουριστικός πράκτορας κ. Γιάννης Καμπούρης δήλωσε ότι δεν πρόκειται για μία ευκαιριακή πρωτοβουλία. Το πρόγραμμα έχει πενταετή ορίζοντα και απώτερος στόχος είναι η καθιέρωσή του.
«Η πρώτη περίοδος του προγράμματος στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και η δεύτερη περίοδος που ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο πρόκειται να είναι ακόμη πιο επιτυχημένη, καθώς θα επισκεφθεί το νησί διπλάσιος κόσμος. Το πρόγραμμα αυτό έχει πενταετή ορίζοντα με στόχο να καθιερωθεί», ανέφερε ο κ. Γ. Καμπούρης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τουριστικό πακέτο περιλαμβάνει διάφορες εκδρομές και δραστηριότητες, έτσι ώστε οι χειμερινοί επισκέπτες της Ρόδου να έχουν μία όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γκάμα εμπειριών.

Η επίσημη έναρξη
Ως επίσημη ημερομηνία έναρξης της σεζόν έχει ορισθεί η 28η Μαρτίου (κάποιες πτήσεις τσάρτερ έχουν προγραμματισθεί νωρίτερα). Η σεζόν προβλέπεται καλή και υπολογίζεται ότι και φέτος οι τουριστικές αφίξεις θα σημειώσουν θετικό πρόσημο. Η εικόνα γύρω από την φετινή σεζόν αναμένεται να αποκρυσταλλωθεί στην διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στο διάστημα από 5-7 Μαρτίου. Στη συγκεκριμένη έκθεση αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα γύρω από τη γερμανική αγορά που παρουσιάζει σημάδια… κόπωσης καθώς ο ρυθμός κρατήσεων έχει μειωθεί το τελευταίο διάστημα. Το γεγονός αυτό αποδίδεται κυρίως στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, στον υψηλό πληθωρισμό, στην ακρίβεια κ.ο.κ.
«Οι προοπτικές είναι καλές για την νέα τουριστική σεζόν. Θα έχουμε όμως μία πιο συγκεκριμένη εικόνα από την διεθνή έκθεση τουρισμού του Βερολίνου. Εκεί θα φανεί πώς θα κινηθεί η κάθε αγορά και τι θα γίνει συγκεκριμένα με την αγορά της Γερμανίας από την οποία το τελευταίο διάστημα υπάρχει μείωση του ρυθμού των τουριστικών κρατήσεων», ανέφερε ο κ. Καμπούρης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου