Τοπικές Ειδήσεις

Υποβλήθηκαν στην Πταισματοδίκη οι εκθέσεις των πραγματογνωμόνων για την καταστροφική φωτιά της Ρόδου

Υποβλήθηκαν στην Πταισματοδίκη Ρόδου και θα αξιολογηθούν αρμοδίως από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου μετά την συμπλήρωσή τους και με νέα στοιχεία οι εκθέσεις των δύο πραγματογνωμόνων για τις ευθύνες εμπλεκομένων στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς που έκαιγε επί 11 μέρες το νησί της Ρόδου αποτεφρώνοντας 200.000 στρέμματα γης.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική» η πρόωρη ετυμηγορία του λαϊκού δικαστηρίου των social media που επικεντρώθηκε σε ανύπαρκτες ευθύνες για την καθυστέρηση στην κατάσβεση του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που δεν έχουν καμία αρμοδιότητα ως και δυνατότητα, φαίνεται να οδηγείται πλέον σε αναθεώρηση παρότι σπιλώθηκαν συνειδήσεις.
Οπως έχει γράψει η «δημοκρατική», ξανά το αν υπήρξε συντονισμός, επαρκή μέσα, κακή εκτίμηση της καταστάσεως τις πρώτες κρίσιμες ώρες και μέρες της φωτιάς, αυτά είναι εύλογα ερωτήματα τα οποία σίγουρα θα απαντηθούν.
Στο μεταξύ όπως απεκάλυψε προχθές το Documento, το πρωί της 14ης Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποίησαν έφοδο στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας που διεξάγεται για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Ρόδο το περασμένο καλοκαίρι.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του documentonews.gr, oι αστυνομικοί μετέβησαν στο αρχηγείο προκειμένου να κατάσχουν βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό που έστελναν οι αξιωματικοί του ΠΣ από το Συντονιστικό Ελικόπτερο στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) και την ηγεσία του ΠΣ από τα μέτωπα της πυρκαγιάς στη Ρόδο.
Η νέα έφοδος πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια προηγούμενης εφόδου που έγινε πριν από λίγες ημέρες στο αρχηγείο του ΠΣ, όπου κατασχέθηκαν οι επικοινωνίες που ήταν καταγεγραμμένες στο καταγραφικό του ΕΣΚΕΔΙΚ σχετικά με τους χειρισμούς στην πυρκαγιά της Ρόδου.
Οι δύο έφοδοι πραγματοποιήθηκαν καθώς οι εισαγγελικές αρχές έχουν διαπιστώσει μία γενικότερη απροθυμία, αν όχι άρνηση, από την πλευρά της Πυροσβεστικής να παράσχει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για την έρευνα της Δικαιοσύνης.
Θυμίζουμε ότι είχε λάβει πανελλαδική δημοσιότητα το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «δημοκρατικής» της 20ής Δεκεμβρίου 2023 για την υποβολή αιτήματος από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας για την εξαίρεση των δύο πραγματογνωμόνων που διορίστηκαν για την φωτιά στην Ρόδο.
Αρμοδίως από το Πυροσβεστικό Σώμα ζητήθηκε η εξαίρεση όχι μόνο του πρώτου πραγματογνώμονα, που ορίστηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για τον έλεγχο των συνθηκών της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ρόδο το θέρος του 2023 (η ταυτότητά του ταυτίζεται με αυτή εκείνου της πυρκαγιάς στο Μάτι), αλλά και του δεύτερου που διορίστηκε συμπληρωματικά και προς ενίσχυση του κύρους της έρευνας!!!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου