Αθλητικά

Το αφιέρωμα του e-magazine της Ε.Ο.Κ. σε Πήγασο και Αθανασιάδη!

Το e-magazine της Ε.Ο.Κ. με την υπογραφή του Μάκη Δούβαλη, φιλοξενεί ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Πήγασο Κρεμαστής και τον Βαγγέλη Αθανασιάδη, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης του Νίκου Γκάλη. Αναλυτικά: “Το μακρινό… 1986 ένας «πιτσιρικάς» είχε την τύχη να βρεθεί δίπλα στους «θρύλους» και να κάνει προπόνηση μαζί τους, φορώντας τη φανέλα του Άρη. Ο 17χρονος τότε Βαγγέλης Αθανασιάδης προωθήθηκε στο ανδρικό τμήμα του «αυτοκράτορα» Άρη και όχι μόνο γνώρισε τον Νίκο Γκάλη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τα άλλα… παιδιά, αλλά έκανε και προπόνηση μαζί τους, υπό τις οδηγίες του αείμνηστου «Ξανθού», του Γιάννη Ιωαννίδη. Σε ηλικία 17 ετών ήταν μέλος της «χρυσής» ομάδας, του Άρη και μάλιστα ήταν και στη 10άδα, στο… ιστορικό φάιναλ-φορ της Γάνδης.
Αλήθεια, πόσοι είχαν την τύχη και την… ευλογία να ζήσουν αυτό τον Άρη από τόσο κοντά και σε ηλικία 17 ετών να είναι μέλη μίας ομάδας που έγραψε ιστορία; Ελάχιστοι, σίγουρα… Και ο Βαγγέλης Αθανασιάδης ήταν ένας απ’ αυτούς. Τα χρόνια πέρασαν και το… 1999 μετά τις σπουδές του στα ΤΕΦΑΑ, διορίστηκε στη Ρόδο και από τότε είναι μόνιμος κάτοικος του «σμαραγδένιου» νησιού. Φυσικά το μεράκι και η αγάπη του μπάσκετ συνεχίστηκαν στη Ρόδο, παίζοντας μέχρι και το 2003 στον Ηρακλή Λάρδου (Α’ Κατηγορία Δωδεκανήσου), οπότε και σταμάτησε από την ενεργό δράση, ξεκινώντας την προπονητική του πορεία. Μάλιστα από το 2005 είναι προπονητής, πρόεδρος και ο βασικός ιδρυτής του Πήγασου Κρεμαστής, ενός συλλόγου που ασχολείται αποκλειστικά με τα κορίτσια και σε λίγο καιρό θα συμπληρώσει 20 χρόνια ζωής.
Ως… Αρειανός, το χρώμα του Πήγασου δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το… αγαπημένο του κίτρινο, ενώ η μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου ήταν η άνοδος στην Α2 Γυναικών (τη σεζόν 2015-16), στην οποία όμως δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Για δύο συνεχόμενα χρόνια (2014-16), ο Πήγασος Κρεμαστής στέφθηκε πρωταθλητής γυναικών στα Δωδεκάνησα και τη δεύτερη χρονιά, απέκτησε το δικαίωμα να παίξει στις εθνικές κατηγορίες.
Ο Βαγγέλης Αθανασιάδης, ο οποίος διατηρεί άριστες και φιλικές σχέσεις με το Νίκο Γκάλη, μίλησε για τον «θρύλο» του ελληνικού μπάσκετ, τον Γιάννη Ιωαννίδη και φυσικά το «δημιούργημα» του, τον Πήγασο Κρεμαστής στη Ρόδο.
Για τον Νικ είπε: «Τι να πει κανείς για το Νίκο Γκάλη; Είναι μύθος, είναι θρύλος και για μένα προσωπικά, ένας πολύ καλός φίλος, με τον οποίο διατηρούμε οικογενειακές και φιλικές σχέσεις, ενώ συνεργαζόμαστε σε πολλές αθλητικές διοργανώσεις. Ο Νίκος μου προκαλούσε δέος, πόσο μάλλον που τον είχα δίπλα μου. Μαθαίναμε πράγματα από τον ίδιο, βλέπαμε τις κινήσεις του και φυσικά αυτό που ξεχώριζε ήταν η επαγγελματική νοοτροπία του εντός και εκτός προπονήσεων».
Για τον αείμνηστο Γιάννη Ιωαννίδη ανέφερε: «Πολύ έξυπνος κόουτς και συνάμα πολύ σκληρός. Πάντα όμως δίκαιος και πάντα έβλεπες ένα θετικό αποτέλεσμα. Έμαθα και πήρα πολλά πράγματα, ήταν μεγάλος δάσκαλος».
Για τον Πήγασο Κρεμαστής: «Το 2005 σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε μία αμιγώς γυναικεία ομάδα, με κορίτσια από την περιοχή. Μας έδωσαν προπονητικές ώρες στην Κρεμαστή, οπότε εκεί είναι η βάση της ομάδας. Ζήσαμε πολλές όμορφες στιγμές, με καλύτερη την άνοδο στην Α2 Κατηγορία. Πλέον το σωματείο μας διατηρεί μικρά γυναικεία τμήματα και καλλιεργεί το άθλημα στη Ρόδο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου