Ρεπορτάζ

Βεβαρημένο το παρελθόν του 40χρονου Αλβανού διακινητή ναρκωτικών

Ενώπιον του τακτικού Ανακριτή Ρόδου θα απολογηθεί σήμερα ένας 40χρονος Αλβανός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ο 40χρονος που συνελήφθη την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, έχει όπως διαπιστώνεται βεβαρημένο παρελθόν και πρόσφατα, τον Ιούλιο του 2023 είχε καταδικαστεί με αναστολή σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για διακίνηση ενός κιλού ηρωίνης!!!
Συγκατηγορούμενοί του στην νέα υπόθεση, όπως έγραψε η «δημοκρατική», είναι ένας 34χρονος ημεδαπός κι ένας 31χρονος Αλβανός.
Μετά από παρακολούθηση και καταγραφή των κινήσεών του από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου αλλά και των επαφών του με συγκατηγορούμενούς του την Παρασκευή οργανώθηκε επιχείρηση και εντοπίστηκε έξω από την οικία του.
Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης καθώς κι ένα μικρότερο τμήμα αυτοσχέδιου τσιγάρου με ακατέργαστη κάνναβη.
Ακολούθησε κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής εξουσίας και βρέθηκε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 4 γραμμαρίων.
Σε έρευνα στην «καβάτζα» του στον υπαίθριο χώρο βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον σακούλα με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 497 γραμμαρίων, η οποία βρισκόταν επιμελώς κρυμμένη στη βάση ενός δέντρου, κάτω από πυκνή φυλλωσιά. Σε παρακείμενο πυκνό θάμνο βρέθηκε μία σακούλα, εντός της οποίας περιέχονταν τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες με κάνναβη βάρους 116 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 27,8 γραμμαρίων και μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 156,7 γραμμαρίων.
Σε άλλο σημείο κάτω από πλακάκια βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη μία ηλεκτρονική λειτουργική ζυγαριά ακρίβειας με υπολείμματα κοκαΐνης.
O 40χρονος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου καθώς την 24η Νοεμβρίου 2022 εντοπίστηκε από την ΟΠΚΕ να κατέχει σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ηρωίνη βάρους 1.011 γραμμαρίων και κάνναβη βάρους 2 γραμμαρίων.
Στην οικία του στην οδό Γ. Σεφέρη βρέθηκε κάνναβη βάρους 142,2 γραμμαρίων.
Aπολογούμενος μάλιστα τότε ενώπιον του κ. Ανακριτή κατέθεσε ότι είναι έγγαμος πατέρας ενός ανήλικου παιδιού και ότι εργάζεται ως αλιέας. Ισχυρίστηκε ότι είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και συγκεκριμένα την ηρωίνη και την κοκαΐνη, αλλά και συστηματικός χρήστης κάνναβης.
Στην Ομόνοια της Αθήνας γνώρισε όπως είπε έναν έμπορο ναρκωτικών ο οποίος του ζήτησε να τον βοηθήσει να μεταφέρει μια ποσότητα στη Ρόδο λαμβάνοντας ως αμοιβή 50 γραμμάρια ηρωίνης.
Υποστήριξε ότι όταν τον συνέλαβαν τελούσε υπό την επήρεια ηρωίνης, ομολόγησε και βοήθησε τους αστυνομικούς.
Ο τρίτος κατηγορούμενος και συγκατηγορούμενός του έχει εμπλακεί την 26η Ιουλίου 2022 σε άλλη διακεκριμένη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών όταν εντοπίστηκε σε εταιρεία ταχυμεταφορών ένα δέμα περιτυλιγμένο με διάφανη νάιλον μεμβράνη, από την οποία γινόταν εύκολα ορατό πως επρόκειτο για έναν επιτραπέζιο φούρνο, κόκκινου χρώματος, μάρκας «FEV18» και που άνωθεν της μεμβράνης έφερε μία κόλλα, τύπου Α4, με ένα ονοματεπώνυμο και… 3.145 γραμμάρια κάνναβης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου