Τοπικές Ειδήσεις

Δεκτή εν μέρει η αγωγή δημάρχου θύματος υπεξαίρεσης τραπεζικού διευθυντή!!!

Υπόθεση υπεξαίρεσης και πλαστογραφίας, με καταγγελλόμενο πρώην τραπεζικό διευθυντή, εις βάρος του οποίου εκκρεμούν ουκ ολίγες δικογραφίες, απασχόλησε το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου, που έκανε εκ μέρει δεκτή αγωγή που ασκήθηκε εις βάρος του από ένα ανδρόγυνο.

Θύμα είναι δήμαρχος ακριτικού νησιού και η σύζυγός του, που διεκδικούν χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 250.000 ευρώ, από την τράπεζα Πειραιώς και από πρώην διευθυντικό της στέλεχος.
Το δικαστήριο με την απόφασή του έκανε δεκτή την αγωγή ως προς την βάση της αδικοπραξίας, απέρριψε την αγωγή ως προς την τράπεζα και υποχρεώνει τον πρώην τραπεζικό διευθυντή να καταβάλει στους ενάγοντες το ποσό των 100.000 ευρώ εις ολόκληρον και το ποσό των 7.000 ευρώ στον καθένα.
Απαγγέλλει εις βάρος του προσωπική κράτηση διάρκειας 6 μηνών ως μέσο αναγκασικής εκτέλεσης της απόφασης και την δικαστική δαπάνη των εναγόντων και για τους δύο βαθμούς δικαιοδοσίας την οποία όρισε στο ποσό των 6.000 ευρώ.
Η σύζυγος του αιρετού την 3η Δεκεμβρίου 2007 άνοιξε λογαριασμό προθεσμιακής κατάθεσης στην Marfin Egnatia Βank στο όνομά της με συνδικαιούχο τον σύζυγό της, με ποσό κατάθεσης 100.000 €, με επιτόκιο 4,61% (ετήσιο και προ φόρων) και με ετήσια μικτή απόδοση κατάθεσης 5,00% (χωρίς ανατοκισμό).
Τα παραπάνω χρήματα τα είχαν κατατεθειμένα προ αυτής της κατάθεσης στην Alpha bank, και κατόπιν προτροπών του δεύτερου εναγόμενου πρώην διευθυντή της Marfin Egnatia Βank, τα μετέφεραν εκεί.
Ο πρώην τραπεζικός διευθυντής τύγχανε γνωστός της πρώτης και φίλος του δεύτερου επί σειράν ετών. Μάλιστα με τον δεύτερο ήταν συνάδελφοι στον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Δωδεκανήσου.
Οι τόκοι καταβάλλονταν κανονικά και εμπρόθεσμα. Στην πορεία και σε μία ανησυχία του σχετικά με την πορεία της κατάθεσής του, του παρέδωσε ένα άλλο αποδεικτικό προθεσμιακής κατάθεσης υπογεγραμμένο από τον ίδιο, στις 13 Απριλίου 2010, καθησυχάζοντάς τον ότι όλα είναι νόμιμα.
Το επιτόκιο λόγω των τότε συγκυριών μειώθηκε στο 3,8%.
Μετά από λίγο καιρό εξαγοράστηκε η τράπεζα από την Πειραιώς και μεταφέρθηκαν τα χρήματα εκεί, οπότε και έλαβαν βιβλιάριο καταθέσεων από την Τράπεζα Πειραιώς.
Στη συνέχεια και ενώ οι τόκοι καταβάλλονταν κανονικά στον παραπάνω λογαριασμό τους, τον Μάιο του 2015, όταν ζήτησαν να πάρουν τους τόκους, τους ανέφερε ότι τελούσε σε άδεια και μετά από την επιβολή των capital-controls, έμαθε από κοινό τους γνωστό στην Ρόδο, ενώ βρισκόταν στο πατρικό τους σπίτι στην Κάσο, ότι ο τραπεζικός διευθυντής φημολογείτο ότι υπεξαίρεσε χρήματα, μεταξύ άλλων θυμάτων και από εκείνους.
Τότε ήταν μάλιστα τον μήνα Ιούνιο-Ιούλιο του έτους 2015 που αποκαλύφθηκαν όλες οι παράνομες δραστηριότητές του.
Παρά τις πολλαπλές τους προσπάθειες δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν έστω τηλεφωνικά μαζί του για να τους εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη. Αυτό τους φάνηκε ύποπτο.
Μετέβησαν στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και ζήτησαν αντίγραφο κίνησης του λογαριασμού και εκεί μετά εκπλήξεως διαπίστωσαν ότι έγινε ανάληψη €100.000 από τον τηρούμενο λογαριασμό τους στις 17 Μαΐου 2010, χωρίς φυσικά την συγκατάθεσή τους και κυρίως με πλαστογραφημένη την υπογραφή της πρώτης στο σχετικό έγγραφο.
Κατόπιν τούτου και μη έχοντας άλλους πόρους εξασφαλισμένους πλην των εσόδων του δεύτερου από την εργασία του, η πρώτη περιήλθε σε κατάθλιψη καθώς επίσης και ο σύζυγός της.
Αναφέρουν ότι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και αποπληρώνουν καταναλωτικά δάνεια και τη ρύθμιση προς τη ΔΟΥ.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Ματούλα Παπαβεργή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου