Τοπικές Ειδήσεις

Αποφασισμένοι οι αγρότες να συνεχίσουν τον αγώνα

Μπορεί να ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους έπειτα από σχεδόν τρεις εβδομάδες, όμως οι αγρότες της Ρόδου δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποστείλουν τη σημαία του αγώνα, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Την Τρίτη 12 Μαρτίου αναμενόταν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) η εξαγγελία συγκεκριμένων μέτρων σχετικά με το κύριο αίτημα της διαχείρισης του πληθυσμού των ελαφιών.
Τη σχετική διαβεβαίωση είχαν λάβει από υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου εκπρόσωποι των διαμαρτυρόμενων αγροτών που συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη. Καμία εξαγγελία δεν έγινε όμως μέχρι και χθες και πλέον οι αγρότες τονίζουν ότι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις εάν δεν υπάρξει κάποια ανακοίνωση από το υπουργείο ή αν δεν επισκεφθεί ο υπουργός κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης τη Ρόδο προκειμένου να ενημερωθεί από τους ίδιους για την κατάσταση που επικρατεί και να δεσμευθεί για τις απαιτούμενες λύσεις.
Η περίοδος …χάριτος λήγει στο τέλος της εβδομάδας. Τότε θα συνέλθει πιθανότατα σε συνεδρίαση η γενική συνέλευση των αγροτών προκειμένου να αποφασιστεί η πορεία αλλά και η μορφή των κινητοποιήσεων. Ενδεχομένως να μην αποκλείσουν το κέντρο της πόλης με τα τρακτέρ, αλλά να επιλέξουν άλλους τρόπους διαμαρτυρίας. Σε κάθε περίπτωση, φέρονται έτοιμοι να συνεχίσουν τον… αγώνα μέχρι να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, εκφράζοντας την έντονή τους ανησυχία για τις συνεχείς καταστροφές των καλλιεργειών τους από τα ελάφια.
«Αποφασίσαμε να προβούμε στην αναστολή των κινητοποιήσεών μας, περιμένοντας τις εξαγγελίες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία νεότερη ενημέρωση. Θα περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμη και εάν δεν ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα από το υπουργείο ή αν τα μέτρα που ανακοινωθούν δεν είναι τα επιθυμητά, τότε θα αποφασίσουμε για τις περαιτέρω ενέργειές μας. Θα συνεδριάσουμε προκειμένου να αποφασίσουμε πώς θα κινηθούμε στο εξής. Δεν γνωρίζω εάν θα προβούμε και πάλι στον αποκλεισμό του κέντρου της πόλης με τα τρακτέρ ή αν θα κάνουμε κάποια άλλη κινητοποίηση. Ευελπιστούμε να εξελιχθούν όλα ομαλά», δήλωσε στη «δ» ο εκπρόσωπος των αγροτών κ. Νίκος Φραζής.
Ο επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών κ. Γιώργος Σαββίδης, δήλωσε ότι καθυστέρησαν οι εξαγγελίες λόγω απουσίας του κ. Σκυλακάκη στο εξωτερικό. Αναμένουν όμως εντός της εβδομάδας την ανακοίνωση των μέτρων για το ζήτημα των ελαφιών.
«Ενημερωθήκαμε ότι ο υπουργός απουσίαζε στο εξωτερικό και ότι επιστρέφει άμεσα. Περιμένουμε από μέρα σε μέρα τις ανακοινώσεις και εξαγγελίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τα αιτήματά μας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι οι αναμενόμενες. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποφασίσουμε πώς θα κινηθούμε. Εάν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το ζήτημα των ελαφιών, δεν αποκλείεται να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας», είπε ο κ. Σαββίδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου