Τοπικές Ειδήσεις

Time to act, Boost your creativity, προγράμματα κινητικότητας εκπαιδευτικών του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελευταία κινητικότητα εκπαιδευτικών του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1, με τίτλο TIME TO ACT- NON FORMAL EDUCATION THROUGH IN & OUTDOOR METHODS TO EMPOWER STUDENTS ACTIVE PARTICIPATION.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό New Horizons στη Σεβίλλη της Ισπανίας στο διάστημα 9/3- 15/3 και συμμετείχαν σε αυτό οι εκπαιδευτικοί Ελένη Αναγνώστου και Κώστας Τσαμπανάκης. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν καινοτόμες στρατηγικές που στοχεύουν στην κινητοποίηση των μαθητών και την συμμετοχή τους στη διδακτική διαδικασία, στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, στην αποδοχή της διαφορετικότητας και πρόληψη και διαχείριση των συγκρούσεων. Στο προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν δραστηριότητες διάχυσης των στρατηγικών αυτών, που θα απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου και στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα.

Boost your creativity.. πρόγραμμα κινητικότητας εκπαιδευτικών του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη κινητικότητα εκπαιδευτικών του Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1, με τίτλο BOOST YOUR CREATIVITY AND PREVENT EARLY SCHOOL LEAVING: STEPTS FOR INTEGRATION AND INTERCULTURAL EDUCATION. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό New Horizons στη Σεβίλλη της Ισπανίας

στο διάστημα 9/3- 15/3 και συμμετείχαν σε αυτό οι εκπαιδευτικοί Μέλπα Μαυριδή, Χριστίνα Μούρα και Αθανασία Τσάπου. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για καινοτόμες διδακτικές πρακτικές που στοχεύουν στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας, στη συμπερίληψη και στον περιορισμό της μαθητικής διαρροής. Στο προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν δραστηριότητες διάχυσης των καινοτόμων πρακτικών του προγράμματος, που θα απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου και στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου