Τοπικές Ειδήσεις

Στην Ρόδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Ειδική Σύνοδο European Hospitality

Στην Ρόδο αναμένεται εκτός απροόπτου στο διήμερο 8 με 9 Απριλίου ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ξενοδοχίας, Εστίασης και Αναψυχής (γνωστού και ως HOTREC), ενός από τους σημαντικότερους φορείς του ευρωπαϊκού τουρισμού, που διοργανώνει ο πρόεδρός του και πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός με την συμμετοχή και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Το συνέδριο που αφορά στον Ευρωπαϊκό Τουρισμό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της συμμετοχής διακεκριμένων φορέων του τουρισμού αλλά και των ανακοινώσεων που θα γίνουν για την υλοποίηση συγκεκριμένου σχεδίου μετάβασης στον πράσινο τουρισμό στην Ρόδο στο πλαίσιο του προγράμματος «The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination».
Πρόκειται ειδικότερα για το πρώτο Άτυπο Φόρουμ όλων των φορέων του τουρισμού της Ευρώπης με αποκλειστικό αντικείμενο την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις στον τουρισμό».
Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε εξάλλου πρόσφατα το αίτημα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την κατ’εξαίρεση προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στις 9 Απριλίου και του Προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου στις 8 Απριλίου για την Ειδική Σύνοδο European Hospitality που διοργανώνεται από την Περιφέρεια, την HOTREC και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Ο κ. Βασιλικός εξελέγη τον Οκτώβριο του 2022 πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ξενοδοχίας, Εστίασης και Αναψυχής.
Πρόκειται για σημαντική διάκριση και θέση που αντανακλά τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού, καθώς και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει πλέον το ΞΕΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο κ. Αλ. Βασιλικός έχει προσδιορίσει ως στρατηγική προτεραιότητα για τη HOTREC «να εκπροσωπήσει αποτελεσματικά και υπεύθυνα τις επιχειρήσεις του κλάδου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν με επιτυχία μεγάλα ζητήματα όπως οι πληθωριστικές πιέσεις, το ενεργειακό κόστος και οι ελλείψεις σε προσωπικό».
Θυμίζουμε ότι τον ολιστικό μετασχηματισμό της Ρόδου σε έναν βιώσιμο τουριστικό προορισμό παρουσίασαν την Πέμπτη 28 Μαρτίου ο περιφερειάρχης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου TUI, κ. Sebastian Ebel και ο πρόεδρος του Ιδρύματος TUI Care Foundation, κ. Thomas Ellerbeck.
Πρόκειται για μία εμβληματική πρωτοβουλία που υλοποιείται για πρώτη φορά, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω του προγράμματος «The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination».
Ο πρόεδρος ΞΕΕ και HOTREC, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός είχε υπογραμμίσει τα ακόλουθα:
«Η βιωσιμότητα είναι στρατηγική προτεραιότητα για τον ελληνικό τουρισμό. Η Ρόδος δείχνει το δρόμο της δέσμευσης, των υψηλών στόχων και της συνεργασίας που πάντα αποδίδει καρπούς. Το The Rhodes Co-Lab είναι απόδειξη στην πράξη, πως η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστεί στη νέα εποχή του βιώσιμου τουρισμού».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου