Ρεπορτάζ

Καταδίκη αλλοδαπού εργολάβου για υπεξαίρεση

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε έναν αλλοδαπό εργολάβο που κρίθηκε ένοχος υπεξαίρεσης.

Κρίθηκε ειδικότερα ένοχος για το ό,τι κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έτους 2019 έως τον Μάιο έτους 2019, με την ιδιότητα του υπεργολάβου, παράνομα και αυθαίρετα ιδιοποιήθηκε οικοδομικά υλικά, εργαλεία οικοδομής και μηχανήματα, που του είχαν παραχωρηθεί από τον ιδιοκτήτη τους εργολάβο – εγκαλούντα, με την πρόφαση ότι τα χρησιμοποιούσε σε έργα του, που εκτελούσε με δικό του συνεργείο και συγκεκριμένα ιδιοποιήθηκε σίδερα οικοδομής, οικοδομικά πλέγματα, τσιμέντα, σακιά με έτοιμο σοβά, σακιά άμμου οικοδομής, σακιά γαρμπίλη, γυψοσανίδες, ινοσανίδες, σκελετούς γύψο σανίδας, σίδερα και κοιλοδοκούς βαρέως τύπου, πλακάκια τύπου ψηφίδα, κλιματιστικά μηχανήματα, πλαστικούς σωλήνες για υδραυλική εγκατάσταση, σκαλωσιές, μπετονιέρα, σκάλες, ηλεκτρικά εργαλεία, ήτοι τρυπάνια, γωνιακούς τροχούς, κομπρεσέρ, ηλεκτρικά αλφάδια τύπου λέιζερ, ηλεκτρικά εργαλεία μπαταρίας καθώς και διάφορα αναλώσιμα οικοδομής, αδιευκρίνιστης αξίας, τα οποία χρησιμοποίησε για την κατασκευή δικής του οικίας και για έργα στα οποία δεν συμμετείχε ο εγκαλών ως εργολάβος, αλλά μόνο ο κατηγορούμενος, οικειοποιούμενος έτσι παρανόμως τα ως άνω οικοδομικά υλικά, εργαλεία οικοδομής και μηχανήματα και ενσωματώνοντάς τα έτσι παρανόμως στην περιουσία του.

Ως συνήγορος για την υποστήριξη της κατηγορίας παρέστησαν οι κκ. Κώστας Διακονής και Κώστας Ταμπάκης και ως συνήγοροι υπεράσπισής του οι κκ. Αχιλλέας Δασκαλάκης και Σταύρος Νικολένδρης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου