Αθλητικά

Τοπικό ποδόσφαιρο: Bαρύτατο το κατηγορητήριο για Ταγκάεφ, απολογείται την Τετάρτη

Αποτροπιασμό και κατακραυγή πανελλαδικά προκάλεσε η επίθεση με άγρια, εναέρια… καρατιά του ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Λάρδου Μπάμπη Ταγκάεφ στον συνάδελφό του του Ποσειδώνα Καρπάθου Μανώλη Νασόπουλο, λίγη ώρα πριν από το τέλος του μεταξύ των δύο ομάδων παιχνιδιού του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries, το βράδυ του Σαββάτου στο γήπεδο της Λάρδου.
Οι σοκαριστικές εικόνες έκαναν τον γύρο της χώρας εκθέτοντας σοβαρά το δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους λάθος λόγους.
Βαρύτατο το κατηγορητήριο, την Τετάρτη η απολογία
Νέα τροπή πήρε η υπόθεση των επεισοδίων της Λάρδου. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο Μπάμπης Ταγκάεφ, ο οποίος αναζητούταν στο πλαίσιο του αυτόφωρου, παραδόθηκε στις αρχές και κρατείται, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη ενώπιον του ανακριτή.
Το κατηγορητήριο είναι βαρύτατο, κακουργηματικού χαρακτήρα και συνίσταται στα ακόλουθα:
«Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με τις επιβαρυντικές περιστάσεις ότι τελέστηκε υπό τις περιστάσεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 41 στ. του νόμου 2725/99.
Από τη βαρύτητα της πράξης, τη βιαιότητα κατά τη τέλεσή της, τις περιστάσεις αυξημένης επικινδυνότητας για τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα προσώπων, τα αίτια που ώθησαν τον δράστη σ’ αυτή και τη σοβαρή διασάλευση της δημόσιας τάξης, προκύπτει αντικοινωνικότητα του υπαιτίου και σταθερή ροπή στη διάπραξη στο μέλλον νέων εγκλημάτων, συμμετοχή σε συμπλοκή από την οποία επήλθε βαριά σωματική βλάβη ανθρώπου, πάλι με τη επιβαρυντική περίσταση των ίδιων άρθρων, απλή σωματική βλάβη εκ προθέσεως, με την επιβαρυντική περίσταση των ίδιων άρθρων, βιαιοπραγία κατά άλλων».
Όλα τα παραπάνω με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 41 στ. του νόμου 2725/99».
Πέρα από το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, οι επιπτώσεις αναμένεται να είναι αυτονόητα βαριές για τον Ταγκάεφ και στο ποδοσφαιρικό, καθώς της υπόθεσης έχει ήδη επιληφθεί ο αθλητικός εισαγγελέας, ενώ άμεση ήταν και η αντίδραση της ΕΠΣΔ, η οποία έχει ήδη προχωρήσει σε κλήση σε απολογία, στη βάση διάταξης του Πειθαρχικού Κώδικα που προβλέπει την επιβολή ποινής αποκλεισμού από τα γήπεδα μέχρι και για διάστημα πέντε ετών.
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, στην υπόθεση των επεισοδίων της Λάρδου έχει εμπλακεί και η ΔΕΑΒ, η οποία έχει ζητήσει από την ΕΠΣΔ τα στοιχεία για τα δύο σωματεία, καθώς και για τον Ταγκάεφ. Αν προχωρήσει περαιτέρω η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η επιβολή κυρώσεων και στο σωματείο του Ηρακλή.
Τέλος, ο τραυματίας ποδοσφαιριστής Μανώλης Νασόπουλος, ο οποίος ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα, εξετάστηκε χθες από ιατροδικαστή, αργότερα έδωσε κατάθεση ενώ υποβλήθηκε σε νέες ιατρικές εξετάσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Παναγιώτης Σωφρόνης    08.04.2024 19:02

    Καλύτερα να μη γράψω τίποτα για το σίχαμα. Οσο πιό λίγα γράψουμε, τόσο πιό εύκολα θα ξεχαστεί το αίσχος του…

Σχολιασμός άρθρου