Τοπικές Ειδήσεις

Τα καλά του πρωινού

1. Εφοδιάζει τον οργανισμό με την απαιτούμενη ενέργεια.
H κατανάλωση ενός γεύματος αφότου ξυπνήσουμε θα εφοδιάσει τον οργανισμό μας με την απαιτούμενη ενέργεια ώστε να ξεκινήσει την ημέρα του και ταυτόχρονα θα συμβάλλει στην αναπλήρωση των αποθεμάτων ενέργειας.

Γράφει ο ΜΟΡΑΡΗΣ  Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ -ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην  Αθλητική Διατροφή

2. Συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα διατροφής.
Τα άτομα που καταναλώνουν τακτικά πρωινό φαίνεται ότι καλύπτουν περισσότερο τις ημερήσιες ανάγκες τους σε μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά, ειδικά όταν προτιμώνται υγιεινές και ισορροπημένες επιλογές.
3. Εφοδιάζει τον οργανισμό με φυτικές ίνες.
Το πρωινό είναι το ιδανικό γεύμα για φυτικές ίνες, τις οποίες πολλοί δεν λαμβάνουν αρκετά από τη διατροφή τους. Η προώθηση του πρωινού ως υγιεινή συνήθεια και η συμπερίληψή του ως πρωινού γεύματος ρουτίνας σας δίνει περισσότερες πιθανότητες να επιτύχετε τους στόχους σε φυτικές ίνες.
4. Συμβάλλει στη διαχείριση του σωματικού βάρους.
Αυτό φαίνεται να αποδίδεται στην πιθανή επίδραση του πρωινού στις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη και τον κορεσμό καθώς η κατανάλωση πρωινού έχει συσχετιστεί με μικρότερο αίσθημα πείνας μέχρι το επόμενο γεύμα, το οποίο μπορεί να αποτρέψει αρκετούς από το να στραφούν ενδεχομένως σε ενεργειακά πυκνές και ανθυγιεινές επιλογές σνακ.
5. Συμβάλλει στην καλύτερη διάθεση.
Ένα υγιεινό πρωινό μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση. Μετά από έναν βραδινό ύπνο, το πρωινό θα αναπληρώσει τα αποθέματα γλυκόζης του εγκεφάλου.
6. Συμβάλλει στην προστασία της καρδιάς.
Μελέτες έδειξαν ότι όσοι δεν τρώνε πρωινό έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα καρδιακών παθήσεων όπως και υψηλή χοληστερόλη και αρτηριακή πίεση.
7. Συμβάλλει στην πρόληψη του διαβήτη.
Μελέτες λένε η παράλειψη του πρωινού μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη, έδειξε ότι τα άτομα που παραλείπουν το πρωινό είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη κατά 32%, σε σύγκριση με εκείνους που το καταναλώνουν τακτικά.
8. Συμβάλλει στη νοητική λειτουργία.
Η κατανάλωση γεύματος έχει συσχετιστεί με καλύτερη απόδοση, μνήμη και συγκέντρωση, ενώ η παράλειψή του φαίνεται ότι μειώνει την αποτελεσματικότητα σε δοκιμασίες λεκτικής, αριθμητικής και οπτικής ικανότητας.
9. Συμβάλλει στην καταπολέμηση των πονοκεφάλων και της ημικρανίας.
Η στέρηση πρωινού μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους και ημικρανίες λόγω χαμηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα (υπογλυκαιμία). Η νηστεία έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί ημικρανικούς πονοκεφάλους, επομένως η παράλειψη του πρωινού προκαλεί ημικρανία.
10. Συμβάλλει στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης.
Μετά από μια νύχτα νηστείας, ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες πρωινό παρέχει θρέψη στα μαλλιά και προάγει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου