Ρεπορτάζ

Δικάζεται 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε ανταλλακτήρια συναλλάγματος

Προθεσμία για να δικαστεί αύριο ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου ζήτησε και έλαβε χθες ένας 53χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ως υπαίτιος μιας αριστοτεχνικής απάτης με θύματα εκπροσώπους εταιρείας ανταλλαγής συναλλάγματος σε Αθήνα και Ρόδο.
Την 11η Μαΐου 2024 ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από την Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένος Αθηνών, για την αναζήτηση ενός Βούλγαρου ο οποίος την 16:15 ώρα της ίδιας ημέρας διέπραξε απάτη σε ανταλλακτήριο που βρίσκεται εντός του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, σε βάρος υπαλλήλου όπου με την πρόφαση ανταλλαγής συναλλάγματος, αναπαριστώντας ψευδή γεγονότα ως αληθή, με τη μέθοδο της απασχόλησης και χρησιμοποιώντας τεχνάσματα, αποκόμισε το χρηματικό ποσό των 1200 Δολαρίων ΗΠΑ
Από την αξιοποίηση πληροφορίας και βιντεοληπτικού υλικού εντοπίστηκε ο δράστης σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στη Ρόδο και προσήχθη.
Ακολούθησε νομότυπη σωματική έρευνα όπου βρέθηκε στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των 1500 δολαρίων ΗΠΑ, σε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων ΗΠΑ, εντός του πορτοφολιού του και το χρηματικό ποσό των 2300 ευρώ τα οποία και κατασχέθηκαν.
Από περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο ανωτέρω κατά την άφιξή του στη Ρόδο διέπραξε απάτη την ίδια ημέρα σε ανταλλακτήριο της ίδιας εταιρείας με αυτή που δραστηριοποιείται στην πλατεία Ιπποκράτους στην Μεσαιωνική Πόλη σε βάρος υπαλλήλου όπου με την πρόφαση ανταλλαγής συναλλάγματος και χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο, αποκόμισε το χρηματικό ποσό των 300 δολαρίων ΗΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα, μπέρδευε τους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των χαρτονομισμάτων λέγοντάς τους την μια ότι θέλει δολάρια ΗΠΑ, μετά δολάρια Καναδά και γενικά μετρούσε και ξαναμετρούσε τα χαρτονομίσματα.

Απολογούμενος αποδέχθηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες πράξεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου