Τοπικές Ειδήσεις

Στη Ρόδο, το Σάββατο, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Αυτιάς

Τη Ρόδο θα επισκεφθεί το Σάββατο 18 Μαΐου, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας – δημοσιογράφος, Γιώργος Αυτιάς, στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας, με ορίζοντα τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αυτιάς θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης και θα συνομιλήσει με τους πολίτες για τα θέματα που τους απασχολούν, ενώ είναι πιθανόν να επισκεφθεί και τη λαϊκή αγορά, αφού επισήμως το πρόγραμμά του δεν έχει ανακοινωθεί επί του παρόντος.

Ο κ. Αυτιάς μπαίνει στον στίβο της πολιτικής μάχης για πρώτη φορά.
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ «οργώνει» εδώ και ένα μήνα την ακριτική περιφέρεια της χώρας, όπου οι ψηφοφόροι του επιφυλάσσουν ενθουσιώδη υποδοχή και τον καλωσορίζουν με θερμά λόγια, αφού θεωρούν ότι είναι ένα οικείο πρόσωπο γι’ αυτούς, μέσα από την πολυετή παρουσία του στα τηλεοπτικά δίκτυα. Ο «γαλάζιος» υποψήφιος ευρωβουλευτής δεσμεύεται σε κάθε του δήλωση ότι θα αγωνιστεί για αυτούς στην Ευρώπη, διεκδικώντας το καλύτερο για την Ελλάδα.
Ο κ. Αυτιάς θεωρείται ακλόνητο φαβορί για να καταλάβει την πρώτη θέση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, αλλά και όλων των κομμάτων, αφού οι δημοσκοπήσεις -όλες ανεξαιρέτως- τον εμφανίζουν να προηγείται με διαφορά, μακράν των υπολοίπων.
Ο Γ. Αυτιάς, δημοσιογράφος, τηλεπαρουσιαστής και οικονομικός συντάκτης, είναι νησιώτης, γεννήθηκε στη Σάμο, αργότερα όμως η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου τέλειωσε το σχολείο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με αρκετές εφημερίδες και περιοδικά. Το 2000 τιμήθηκε ως «Δημοσιογράφος της χρονιάς» από το Ίδρυμα Μπότση κι εν συνεχεία από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, 5 χρόνια μετά την πρώτη βράβευση.
Για πολλά χρόνια μέχρι που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Πέμπτη 11 Απριλίου, ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Σκάι.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου