Τοπικές Ειδήσεις

Γαϊδουράκι της Λίνδου με φίμωτρο δεμένο σε κάγκελο

Ο ιδιοκτήτης του έβαλε «φίμωτρο και το έδεσε στο κάγκελο, περιμένοντας τους τουρίστες», αναφέρεται στην ανάρτηση της φιλοζωικής
Μία σοβαρή καταγγελία, η οποία χρήζει διερεύνησης όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης ενός γαϊδουριού στη Ρόδο έφερε στη δημοσιότητα η φιλοζωική οργάνωση «Γαϊδουράκια – Άλογα, στοπ στην εκμετάλλευση κακοποίηση».

Συγκεκριμένα η φιλοζωική οργάνωση σε σχετική ανάρτηση στα social media, προβάλει εικόνες όπου φαίνεται ένα γαϊδουράκι με φίμωτρο και δεμένο στο κάγκελο από τον ιδιοκτήτη του. Όπως αναφέρει η ανάρτηση για το γαϊδουράκι στην περιοχή της Λίνδου πιο συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του έβαλε «φίμωτρο και το έδεσε στο κάγκελο, περιμένοντας τους τουρίστες».

Όπως σημειώνει το σωματείο Ιππόθεσις το φίμωτρο χρησιμοποιείται είτε για ελεύθερα ζώα με σκοπό τον περιορισμό της ποσότητας ή του είδους τροφής που θα έχουν πρόσβαση ή για ζώα που δαγκώνουν για να είναι πιο διαχειρίσιμα. Δεν ενδείκνυται ως μέθοδος για πολλή ώρα ιδιαίτερα σε δεμένο ζώο. Μόνο εκνευρισμό μπορεί να προκαλέσει. Στον σταθμό επίσης θα έπρεπε να δίνεται η δυνατότητα να έχουν το περιθώριο της φυσικής κίνησης, να μπορούν να πιούν νερό.

Στη συνέχεια η ομάδα Liber Life Rhodes με ανάρτηση της, καταγγέλλει ότι η κακοποίηση συνεχίζεται στο νησί, καθώς τα γαϊδουράκια υποφέρουν κάτω από τον ήλιο για ώρες χωρίς νερό και τροφή, όπως διακρίνεται και από τις φωτογραφίες που κοινοποίησε.

Πηγή avgi.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου