Τοπικές Ειδήσεις

Η Δημοκρατική Κίνηση μηχανικών πρώτευσε στις εκλογές του ΤΕΕ

Στις κάλπες προσήλθαν την Κυριακή οι Μηχανικοί στη Ρόδο, στην Κω, στην Κάλυμνο και στην Κάρπαθο για τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, προκειμένου να αναδείξουν με την ψήφο τους τα μέλη της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου και όλων των περιφερειακών οργάνων. Ψήφισαν περισσότερα από 700 μέλη με την παράταξη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Σάββενα να κερδίζει την πρωτιά.
Παρόλα αυτά, καμία από τις παρατάξεις δεν συγκεντρώνει αυτοδυναμία και τις απαιτούμενες 19 έδρες. Θα απαιτηθούν συνεπώς συνέργειες και όπως όλα δείχνουν οι συνεννοήσεις και διαπραγματεύσεις μεταξύ των επικεφαλής και των μελών των συνδυασμών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς οι 37 έδρες της αντιπροσωπείας κατανέμονται ως εξής: η ΔΚΜ με επικεφαλής τον Γιώργο Σάββενα, συγκεντρώνει 12 έδρες (ποσοστό 31,6%), η Ανεξάρτητη Κίνηση Μηχανικών Δωδεκανήσου με επικεφαλής τον Ιάκωβο Γρύλλη συγκεντρώνει 11 έδρες (ποσοστό 28,43%), η ΔΩ.ΠΡΩ.ΜΗ με επικεφαλής τον Γεράσιμο Παρασκευά 7 έδρες (ποσοστό 20,06%), η Μηχανικών Ένωσις με επικεφαλής την Ελευθέρια Βασιλειάδη 6 έδρες (16,6%) και τέλος μία έδρα (ποσοστό 3,75%) καταλαμβάνει η Πανεπιστημονική με την Αρμονία Διακολαμπριανού. Το αναμενόμενο σενάριο, είναι πάντως η σύμπραξη της ΔΚΜ με τη ΔΩ.ΠΡΩ.ΜΗ. Και οι δύο παρατάξεις μαζί, συγκεντρώνουν τις απαιτούμενες 19 έδρες.
Επισημαίνεται ότι σε πανελλαδικό επίπεδο, οι διπλωματούχοι μηχανικοί έδωσαν εντυπωσιακή νίκη στην Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ), με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό. Η ΔΚΜ αναδείχθηκε η πρώτη και κυρίαρχη δύναμη των εκλογών του ΤΕΕ, με ποσοστό σχεδόν 41% (40,96%), επιτυγχάνοντας αύξηση του εκλογικού ποσοστού της συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019 (39,66%, ενώ το 2016 είχε πρωτιά με 27,90%), κατά περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα.
Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών ήρθε πρώτη για 4η συνεχόμενη φορά, πετυχαίνοντας ένα από τα μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά στην ιστορία του ΤΕΕ. Πρόκειται μάλιστα για το μεγαλύτερο, ιστορικά, ποσοστό οποιασδήποτε παράταξης τις τελευταίες 4 δεκαετίες, τουλάχιστον από το 1990, με το ισχύον εκλογικό σύστημα στο ΤΕΕ.
Τα αποτελέσματα των εκλογών στα Δωδεκάνησα για την ανάδειξη της Αντιπροσωπείας, έχουν ως εξής:
ΨΗΦΙΣΑΝ *708
ΑΚΥΡΑ *9
ΛΕΥΚΑ *11
*ΔΚΜ* 219
(Γιώργος Σάββενας)
*ΑΝ.ΚΙΝ.ΜΗΧ. ΔΩΔ.* 197
(Ιάκωβος Γρύλλης)
*ΔΩ.ΠΡΩ.ΜΗ.*139
(Γεράσιμος Παρασκευάς)
*ΜΗΧ.ΕΝΩΣΙΣ* 112
(Ελευθερία Βασιλειάδη)
*ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ* 26
(Αρμονία Διακολαμπριανού)

Από σήμερα τα δεδομένα αλλάζουν για όλους μας
Ο εκπρόσωπος της παράταξης ΔΚΜ, Γιώργος Σάββενας δήλωσε τα εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω, όλους τους συναδέλφους μηχανικούς, που πίστεψαν στις ιδέες μας και μας τίμησαν με την ψήφο τους.
Ιδιαιτέρως όμως, θα ήθελα να συγχαρώ όλη την Παράταξη, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και την μεγάλη νίκη που καταφέραμε όλοι μαζί.
Επίσης, δίνω την υπόσχεση ότι θα εκπροσωπήσω επάξια και αυτούς, που για τους δικούς τους λόγους δεν μας προτίμησαν. Στόχος μας η σύνθεση διαφορετικών ιδεών και δυνάμεων, ώστε το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου να εδραιώσει τον ρόλο του – τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Στην εκλογική διαδικασία, έδωσαν δυναμικό παρόν οι μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων και όλων των ηλικιών. Αξιοσημείωτη και ενθαρρυντική ήταν η παρουσία των νέων μας συναδέλφων, μια ελπίδα για το «αύριο» του κλάδου μας. Η παράταξή μας ΔΚΜ, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, πρώτευσε δείχνοντας τον δρόμο για την επόμενη ημέρα.
Ήταν ψήφος εμπιστοσύνης στην αναπτυξιακή και ενωτική πορεία του τόπου.

Από σήμερα τα δεδομένα αλλάζουν για όλους μας! »

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου