Τοπικές Ειδήσεις

Αυξήθηκαν και στη Ρόδο τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας

Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δήμου Ρόδου μεταξύ του δημάρχου Αλέξανδρου Κολιάδη, του αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής Θωμά Σωτρίλλη, του Αστυνομικού Διευθυντή Αναστάσιου Ζήφου, του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Γιώργου Στέργου, της προϊσταμένης της διεύθυνσης κοινωνικής πολιτικής του δήμου, Χριστίνας Καραγιάννη και στελεχών του συμβουλευτικού κέντρου γυναικών, του ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και των δομών αστέγων. Στόχος της συνάντησης ήταν ο συντονισμός και η συνεργασία με στόχο την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση κάθε περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας.
«Η δημοτική μας αρχή δεν θέλησε να τρέχει πίσω από τα γεγονότα, αλλά να προλαμβάνει τα γεγονότα. Γι’ αυτό και πραγματοποιείται σήμερα η σύσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών του δήμου μας και της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία έχουμε ήδη άριστη συνεργασία», δήλωσε η κα Καραγιάννη.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Α. Κολιάδης τόνισε ότι: «Δυστυχώς το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας έχει οξυνθεί και στην περιοχή μας. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό ζήτημα και πρέπει να πάρουμε τα αναγκαία μέτρα για να προλαβαίνουμε τις όποιες καταστάσεις. Καθημερινά ακούμε ειδήσεις που μας κάνουν να προβληματιζόμαστε έντονα. Σε ένα νησί σα τη Ρόδο όπου όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας για την αντιμετώπιση της βίας…»

Περιστατικό… βίας και στο δημαρχείο
Ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι υπήρξε προχθές περιστατικό (βίας) και μέσα στο δημαρχιακό μέγαρο το οποίο εξετάζει ο ίδιος προσωπικά. Δεν αποκάλυψε όμως περισσότερες λεπτομέρειες.
Ευχαρίστησε την ΕΛΑΣ για τη συνεργασία και αναφέρθηκε στη συνάντησή του με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών λίγο καιρό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, με την οποία συνομίλησε μεταξύ άλλων και για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας. Δήλωσε επίσης πώς σε περίπτωση που χρειαστεί, θα ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές του δήμου με περισσότερο προσωπικό με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.
«Δεν είναι δική μας επιλογή. Υπάρχει ανάγκη για την αυστηρή εφαρμογή των νόμων», δήλωσε ο κ. Κολιάδης και πρόσθεσε ότι είναι απολύτως αναγκαία η στελέχωση της ΕΛΑΣ. «Αντιλαμβανόμαστε ότι το έργο των αστυνομικών υπηρεσιών λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού καθίσταται δύσκολο. Πρέπει όμως να αντιληφθεί η πολιτεία ότι η Ρόδος είναι ένα τεράστιο νησί με πληθώρα προβλημάτων με μεγάλη αύξηση των τουριστικών ροών. Γι’ αυτό πρέπει εδώ και τώρα να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για τη στελέχωση της ΕΛΑΣ», είπε ο δήμαρχος.
Την ανάγκη για την πιο αυστηρή εφαρμογή των νόμων και τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών του δήμου και της ΕΛΑΣ τόνισε ο κ. Σωτρίλης, επισημαίνοντας ότι:
«Δυστυχώς η αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας μας ξαφνιάζει όλους μας. Προσωπικά δεν περίμενα την ένταση του φαινομένου σε τέτοιο βαθμό. Πιστεύω ότι η σημερινή συνάντηση θα μας βοηθήσει να βρούμε τον τρόπο να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικότερα τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται».
«Η συνεργασία μας μέχρι σήμερα είναι υποδειγματική. Καλό είναι να γίνονται όμως αυτές συναντήσεις για να αναλύουμε τα θέματα που ανακύπτουν κάθε φορά. Υπάρχει αύξηση των περιστατικών και από την πλευρά μας έχουμε δύο βασικές υποχρεώσεις. Τη σύλληψη των δραστών και τη διαχείριση των θυμάτων. Εμείς σας θέλουμε στο δεύτερο κομμάτι αρωγούς, στη φιλοξενία των θυμάτων και είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα των προσπαθειών θα είναι το καλύτερο δυνατό», δήλωσε ο κ. Ζήφος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου