Ειδήσεις

Φοιτητικές εκλογές: Μάχη για την πρωτιά δίνουν για ακόμη μία χρονιά ΔΑΠ και Πανσπουδαστική – Τα διαφορετικά αποτελέσματα

Οι παρατάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΚΣ με ανακοινώσεις τους, υποστηρίζουν η κάθε μία την πρωτιά της αλλά και νοθεία της διαδικασίας, από την άλλη. Έτσι, για μία ακόμη χρονιά, δεν υπάρχουν κοινά αποδεκτά αποτελέσματα από τις παρατάξεις για τις φοιτητικές εκλογές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινωσε η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ, είναι πρώτη για 37η συνεχή χρονιά.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην τελική ενσωμάτωση, λαμβάνει ποσοστό της τάξεως του 40%. Δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται η ΠΚΣ με ποσοστό γύρω στο 23,49%, ενώ μάχη για την τρίτη θέση είναι η ΠΑΣΠ με ποσοστό 12,49%.

Σημειώνεται ότι η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα ιστορικά χαμηλά ποσοστά στις εκλογές των τελευταίων ετών, δεν κατάφερε να σχηματίσει ψηφοδέλτιο σε καμία σχολή της χώρας.

Τα αποτελέσματα της ΠΚΣ
Από την πλευρά της, η ΠΚΣ (ΚΚΕ), σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύει, διατηρεί προβάδισμα έναντι της ΔΑΠ σχεδόν 20 μονάδες.

“ΔΑΠ και ΝΔ έχουν πάρει διαζύγιο με την αλήθεια”

Όπως αναφέρει η ΚΝΕ, που στηρίζει την ΠΚΣ, “είναι απίστευτο και πρωτοφανές η ΝΔ και η παράταξή της στα Πανεπιστήμια, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να στέλνουν non paper στα ΜΜΕ, ανακηρύσσοντας τη ΔΑΠ σε 1η δύναμη, πριν καν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία και πριν ξεκινήσει η διαδικασία της καταμέτρησης σε εκατοντάδες σχολές, με μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις!

Αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΝΔ έχουν πάρει διαζύγιο, όχι μόνο με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με την αλήθεια και τη λογική! Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, όπως δημοσιεύονται από τις εφορευτικές επιτροπές των σχολών, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. διατηρεί για 3η συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση! Τους συνιστούμε ψυχραιμία και υπομονή”.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: “Θα είμαστε και πάλι πρώτοι”

Η απάντηση της Κουμμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, έρχεται ως απάντηση στη θέση που είχε εκφράσει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία εκτιμά ότι “θα είναι και πάλι πρώτη, διατηρώντας τα ποσοστά της”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου