Τοπικές Ειδήσεις

Ν. Ανδρουλάκης από τη Ρόδο: «Η κυβέρνηση αφήνει τα ολιγοπώλια να υπονομεύουν την Yγεία»

• Την ανάγκη να στηριχθεί δυναμικά το ΕΣΥ και να δοθούν κίνητρα για να στελεχωθεί με γιατρούς και νοσηλευτές κυρίως στα νησιά, εξέφρασε από το Νοσοκομείο της Ρόδου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Στη Ρόδο βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του ανά την Ελλάδα, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Γιώργο Νικητιάδη και τοπικά στελέχη του κόμματος, επισκέφθηκε το πρωί την τοπική ζυθοποιία και εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ.
Ακολούθως μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον διοικητή, Σταύρο Τσαντή και υγειονομικούς. Στη συνέχεια περπάτησε στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες ενώ συνάντησε φίλους και οπαδούς του κόμματος στο ΑΚΤΑΙΟΝ.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον διοικητή για τη φιλοξενία στο Νοσοκομείο της Ρόδου, ένα Νοσοκομείο που φέρει το όνομα του ιδρυτή μας, Ανδρέα Παπανδρέου. Και εδώ δυστυχώς συναντήσαμε τις ίδιες προκλήσεις για τα ίδια ζητήματα που συναντάμε στα περισσότερα Νοσοκομεία της χώρας και δη στους τουριστικούς προορισμούς. Πρέπει να στηρίξουμε δυναμικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να δώσουμε κίνητρα σε γιατρούς και νοσηλευτές να υπηρετήσουν στα νησιά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης μετά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που πρέπει να καλυφθούν. Χρειάζεται ωστόσο να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς για να επιλέξουν τα νησιά και γενικότερα τις απομακρυσμένες περιοχές.
«Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση κάνει μόνο μπαλώματα τα οποία οδηγούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας με μαθηματική ακρίβεια στην παρακμή. Αγωνίζονται οι γιατροί, οι νοσηλευτές, αλλά οι προσπάθειες αυτές από μόνες τους, όσο φιλότιμες και αν είναι δεν αρκούν. Απαιτείται η στήριξη της Πολιτείας», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Επεσήμανε δε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για τη ριζική αναγέννηση του ΕΣΥ στην Ελλάδα, την οποία δεν εκμεταλλεύθηκε η κυβέρνηση. «Ο διοικητής με ενημέρωσε ότι έχουν δοθεί κάποια χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη βελτίωση των υποδομών, απαιτούνται ωστόσο ακόμη πιο ισχυρές πρωτοβουλίες. Αν θέλουμε να μείνουν οι νέοι άνθρωποι στα νησιά και να παράξουν πλούτο, δεν χρειάζονται μόνο θέσεις εργασίας, αλλά και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, τη Δημόσια Υγεία και τη Δημόσια Παιδεία. Και αυτό για εμάς είναι προτεραιότητα για να έχουμε περιφερειακή ανάπτυξη και νησιά με πληθυσμό που θα αυξάνει και δεν θα φθίνει. Ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους είναι η προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε δε ότι το 76% των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας προσφέρουν στην Ελλάδα δύο ισχυροί παίκτες. Συνεπώς υπάρχουν ολιγοπώλια στον τομέα της υγείας ενώ η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε για την κατάσταση αυτή, «υπονομεύοντας την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη».
Καταλήγοντας ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι: «Στη ΝΔ δεν αρέσει ο διάλογος. Καταθέσαμε με δική μας πρωτοβουλία την τροπολογία ένταξης γιατρών και νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά που αρνήθηκε η σημερινή κυβέρνηση.
Το θέμα που αφορούσε το επίδομα μητρότητας στις γυναίκες που είναι ελεύθερες επαγγελματίες και στις αγρότισσες το καταθέσαμε δύο χρόνια πριν… Το είχε αρνηθεί τρεις φορές η κυβέρνηση μέχρι που υλοποίησε το μέτρο.
Το ερώτημα είναι γιατί θα πρέπει να ταλαιπωρούνται τόσοι άνθρωποι όταν υπάρχουν προβλήματα που ως κυβέρνηση έχεις την ευθύνη να διαχειριστείς, αλλά για λόγους ιδεοληπτικούς ή συμφερόντων, αρνείσαι να το κάνεις…».

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου