Τοπικές Ειδήσεις

Τροποποίηση του σχεδίου κανονισμού κοινόχρηστων χώρων στη Μεσαιωνική Πόλη

Προτάσεις τροποποίησης του σχεδίου κανονισμού κοινόχρηστων χώρων στην Μεσαιωνική Πόλη και αιτήσεις για την παράταση ωραρίου λειτουργίας μουσικής –μουσικών οργάνων απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου. Τα αιτήματα προς τη δημοτική επιτροπή ανέδειξαν την ανάγκη για τη δημιουργία νέων κανονιστικών διατάξεων που θα λαμβάνουν υπόψη όλες τις επιμέρους παραμέτρους που θα πρέπει να συνυπολογίζονται κάθε φορά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε πρόβλεψη για διάφορα ζητήματα που απαιτείται να εξεταστούν εξατομικευμένα.
«Επειδή δεν υπάρχει νέα κανονιστική διάταξη για τη χρήση μουσικής στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη η νομοθεσία και άλλοι παράγοντες, κάποια ιδιαίτερα ζητήματα για να μπορέσουμε να είμαστε όσο πιο δίκαιοι γίνεται και να ικανοποιούμε τόσο τους μόνιμους κατοίκους όσο και τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων. Μέχρι στιγμής εφαρμόζουμε μία παλιά κανονιστική διάταξη -για την ακρίβεια χρησιμοποιούμε την παλιά κανονιστική ως μπούσουλα- και εγκρίνουμε τις παρατάσεις μουσικής μέχρι τη 1 τα ξημερώματα στη Μεσαιωνική Πόλη, μέχρι τις 12 στα συνοικιακά κέντρα διασκέδασης και μέχρι τις 2 τα ξημερώματα στο κέντρο της πόλης. Αναφέρομαι πάντα σε κλειστούς χώρους και ένταση μουσικής μέχρι 80 db, όπως ορίζει ο νόμος», δήλωσε η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, κα Σουσάνα Καρδούλια.
Στη Μεσαιωνική Πόλη, αρκετά εμπορικά καταστήματα μετατρέπονται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τους ιδιοκτήτες να ζητούν την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων για να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα. Η παραχώρηση θα πρέπει σύμφωνα με την κα Καρδούλια να γίνεται συγκροτημένα, ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες. Γι’ αυτό και βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνταξη μίας νέας κανονιστικής διάταξης, που θα τηρείται απαρέγκλιτα σε όλες τις περιπτώσεις.
«Είχαμε πολλές αλλαγές χρήσης από εμπορικά καταστήματα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τα νέα αυτά καταστήματα ζητούν χώρο για να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσμστα. Γι’ αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να υπάρχει μία κανονιστική διάταξη σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία και την τροχαία ρόδου. Δεν έχει γίνει όμως η νέα μελέτη. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη για τα τραπεζοκαθίσματα. Πιστεύω όμως ότι σύντομα θα είναι έτοιμη η νέα κανονιστική εισήγηση ώστε να δούμε πώς θα χειριστούμε όλα αυτά τα ζητήματα που προκύπτουν στην ταλαιπωρημένη Μεσαιωνική Πόλη», είπε η κα Καρδούλια και συμπλήρωσε ότι: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για μία νέα δημοτική αρχή που καλείται να διαχειριστεί μία σειρά από σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το κέντρο της πόλης, τη Μεσαιωνική Πόλη, τις συνοικίες κοκ. Όλοι οι αιρετοί αναζητούν λύσεις σε συνεργασία με τις υπηρεσίες.
Δεν μπορώ να προσδιορίσω πότε ακριβώς θα είναι έτοιμη η νέα κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους. Παρόλα αυτά, πολύ σύντομα θα έχουν όλα αυτά τα θέματα τακτοποιηθεί».
Σημειώνεται ότι και τα τέσσερα αιτήματα τροποποίησης του σχεδίου κανονισμού κοινόχρηστων χώρων στη Μ. Πόλη χαρακτηρίσθηκαν ως δίκαια και εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου