Ρεπορτάζ

Συνελήφθη 40χρονος για κατοχή ναρκωτικών, καλλιέργεια κάνναβης και οπλοκατοχή

Συνελήφθη την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου/Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, ένας 40χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή – διακίνηση ναρκωτικών, καλλιέργεια κάνναβης και οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, πληροφορίες που περιήλθαν στους αστυνομικούς έφεραν τον 40χρονο που έχει απασχολήσει ακόμη δύο φορές στο παρελθόν την υπηρεσία, να καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης στην οικία του.
Προχθές το απόγευμα οργανώθηκε επιχείρηση, εντοπίστηκε στην οικία του στο Παραδείσι και παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής εξουσίας διενεργήθηκε έρευνα.
Βρέθηκε πλήρης καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικού χώρου, η οποία αποτελούνταν από τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης.
Η καλλιέργεια βρισκόταν σε κρυμμένο δωμάτιο, το οποίο ο κατηγορούμενος είχε καλύψει πλήρως με γυψοσανίδα και για το οποίο η μόνη πρόσβαση που υπάρχει είναι από μία σιδερένια σκάλα στην ταράτσα του σπιτιού.
Η καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης έφερε όλον τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό, αποτελούμενο από μία συστοιχία δεκάδων θερμαντικών λαμπτήρων (τύπου led), δύο φίλτρα αέρα, τρεις ηλεκτρικούς χρονοδιακόπτες, τμήμα σωλήνα με ενσωματωμένο φίλτρο, τέσσερα θερμόμετρα-υγρασιόμετρα και σαράντα επτά σφραγισμένες συσκευασίες περιέχουσες σπόρους κάνναβης.
Ακόμα, εντός της οικίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μικτού βάρους 141,01 γραμμαρίων, δύο δίκαννες καραμπίνες, η μία με κομμένη κάννη και το χρηματικό ποσό των 3.100 ευρώ.
-Στο μεταξύ το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα σε έναν 58χρονο υπήκοο Αλβανίας, έγγαμο με αθίγγανη, που διαμένει στον καταυλισμό του Κορακόνερου, που συνελήφθη την 25η Σεπτεμβρίου 2019 από λιμενικούς του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου για διακίνηση ναρκωτικών με τη μορφή της κατοχής και μεταφοράς.
Πιο συγκεκριμένα σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους λιμενικούς με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. “Γκόρντον” στον λιμένα της “Ακαντιάς”, αμέσως μετά την άφιξη του 52χρονου, με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά, βρέθηκε εντός της ταξιδιωτικής αποσκευής του, μια πλαστική συσκευασία η οποία περιείχε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 1.061 γραμμαρίων.
Απολογούμενος δήλωσε χρήστης κάνναβης και υποστήριξε ότι αγόρασε την ποσότητα έναντι 180 ευρώ στην Ομόνοια γνωρίζοντας ότι ήταν κακής ποιότητας (μπουρούχα) προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της χρήσης του κατά την παραμονή του στη Ρόδο.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη η δικηγόρος κ. Πόπη Οικονόμου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου