Τοπικές Ειδήσεις

Αρχισαν χθες οι Πανελλαδικές για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Με την αποχή να αγγίζει το 54% ξεκίνησαν χθες στη Ρόδο οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Από τους 154 μόνο 122 υποψήφιοι εμφανίστηκαν στα εξεταστικά κέντρα για να συμμετάσχουν στην εξέταση του μαθήματος των Νέων Ελληνικών.
Τα δύο κείμενα που δόθηκαν στους μαθητές αφορούσαν στο βιβλίο και στη χρησιμότητά του για τον άνθρωπο, και μάλιστα ένα από τα δύο ήταν απόσπασμα από το βιβλίο «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του μεγάλου μας συγγραφέα Μενέλαου Λουντέμη. Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν βατά και εύκολα από τους μαθητές οι οποίοι έβγαιναν με πλατύ χαμόγελο από τις αίθουσες.
«Οι εξεταζόμενοι είναι 244. Σήμερα ήταν 122 παρόντες και 132 οι απόντες. Το ποσοστό αποχής ανέρχεται στο 54%. Αυτό οφείλεται προφανώς στο γεγονός ότι πολλά παιδιά δήλωσαν συμμετοχή απλά για την εμπειρία και δεν εμφανίστηκαν. Τα περισσότερα παιδιά επιλέγουν τα ΕΠΑΛ για να λάβουν το πτυχίο και την ειδίκευση που τους εξασφαλίζει και να βγουν άμεσα στην αγορά εργασίας», δήλωσε στη «δ» ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου, Γιάννης Καραμήτσας.
Μιλώντας στη «δ», οι μαθητές που εξετάστηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα θέματα που κλήθηκαν να διαχειριστούν.

Συγκεκριμένα δήλωσαν τα εξής:

Σεβαστή Παπαγιώργη
Το θέμα της Εκθεσης ήταν εύκολο και αναμενόμενο. Γενικώς, όλα τα θέματα, οι ασκήσεις και το κείμενο ήταν επιπέδου ενδοσχολικών εξετάσεων.
Καθολική Σολιντεράκη
Περίμενα πολύ πιο δύσκολα θέματα. Τελικά ήταν πολύ πιο εύκολα από ό,τι φανταζόμουν.
Άγγελος Χατζηκαντής
Τα θέματα ήταν πολύ πιο εύκολο από ό,τι περίμενα. Σε γενικές γραμμές, η έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων ήταν πολύ πιο ομαλή από πέρυσι.
Παναγιώτης Καλούδης
Τα θέματα ήταν ευκολότερα από ό,τι περίμενα. Δεν ήταν μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας όπως φανταζόμουν. Θεωρώ ότι μπορούσε ο καθένας να γράψει αρκετά καλά.
Κωνσταντίνος Σταυρίδης
Εύκολα ήταν τα θέματα. Είχα προετοιμαστεί καλά και δεν δυσκολεύτηκα καθόλου. Θεωρώ όμως ότι γενικότερα οι περισσότεροι θα μπορούσαν να γράψουν έναν ικανοποιητικό βαθμό.
Ανθούλα Σταυλά
Αρκετά εύκολα ήταν τα θέματα. Μου άρεσε πολύ το θέμα της Εκθεσης. Δεν το περίμενα, αλλά πιστεύω ότι τα πήγα καλά. Σήμερα Παρασκευή είναι η πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές των ΓΕΛ που θα εξεταστούν επίσης στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Συνολικά 1463 μαθητές από όλα τα Δωδεκάνησα πρόκειται να καθίσουν στα θρανία για να πάρουν μέρος στις εξετάσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου