Συνεντεύξεις

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Ο ελληνικός λαός θα δώσει μια ηχηρή απάντηση υπέρ των συμφερόντων της χώρας»

Για την «κρισιμότητα» των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου και το κλίμα που εισπράττει από το Νότιο Αιγαίο ως συντονίστρια των δράσεων της Νέας Δημοκρατίας, μιλά σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «δ» η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός, θα δώσει μια ηχηρή απάντηση υπέρ των συμφερόντων της χώρας. Υπέρ της συνεκτικής πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Υπέρ της ισχυρής φωνής της χώρας στις Βρυξέλλες, που μόνο η Νέα Δημοκρατία, μπορεί να διασφαλίσει.
«Η κάλπη της 9ης Ιουνίου θα επανεπιβεβαιώσει την ψήφο εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση», αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Μιχαηλίδου.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:
• Κυρία Μιχαηλίδου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρει συχνά πως όσο πιο ισχυρή είναι η Ν.Δ. στις ευρωεκλογές, τόσο περισσότερα θα μπορεί να διεκδικήσει στην Ευρώπη. Ποιο είναι κατά την άποψή σας το διακύβευμα της κάλπης της 9ης Ιουνίου;
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει ότι μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές σημαίνει ότι η Ελλάδα θα έχει μεγαλύτερη δύναμη και επιρροή στις αποφάσεις που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Γιατί μόνο με μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε περισσότερους πόρους για την οικονομική ανάπτυξη, να προωθήσουμε πολιτικές που θα ενισχύσουν την απασχόληση και να διασφαλίσουμε την ευημερία των πολιτών μας.
Οπότε το διακύβευμα της κάλπης της 9ης Ιουνίου είναι ένα. Αν θέλουμε εκπροσώπους που προτάσσουν το συμφέρον της χώρας μας. Αν θέλουμε ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την Ευρώπη και τη χώρα ή ένα συνονθύλευμα προτάσεων με πρώτη ύλη τον λαϊκισμό. Αν επιθυμούμε να συνεχιστεί η πορεία των αλλαγών που χρειάζεται η χώρα. Και ο ελληνικός λαός, είμαι βεβαία, ότι θα δώσει μια ηχηρή απάντηση υπέρ των συμφερόντων της χώρας. Υπέρ της συνεκτικής πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Υπέρ της ισχυρής φωνής της χώρας στις Βρυξέλλες, που μόνο η Νέα Δημοκρατία, μπορεί να διασφαλίσει.
Γιατί ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους ότι η πολιτική κατεύθυνση που θα επιλεγεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα επηρεάσει άμεσα τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν σε επίπεδο ΕΕ και, συνεπώς, θα επηρεάσει άμεσα την καθημερινότητά του. Ο ελληνικός λαός θέλει, και αυτό το εισπράττω από τις επαφές που έχω καθημερινά απ’ άκρου εις άκρον της χώρας, ο τόπος μας να συνεχίσει να αναπτύσσεται και το βιοτικό του επίπεδο να βελτιώνεται.
Οπότε είναι στο χέρι όλων μας, των ψηφοφόρων και της Κυβέρνησης να διατηρήσουμε τη θέση, που με κόπο κατακτήσαμε από το 2019 και μετά, και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα βρεθούμε πάλι σε περιπέτειες.
Είναι σημαντικό λοιπόν να επιλέξουμε ανθρώπους που κατανοούν τις εθνικές μας προτεραιότητες και είναι ικανοί να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Ελλάδας στην Ευρώπη. Γιατί μόνο οι ικανοί, μπορούν να διασφαλίσουν ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών.
Και η Νέα Δημοκρατία το έχει αποδείξει από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της πως είναι το κόμμα με τη μεγαλύτερη προσήλωση στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας είναι στο «DNA» του κόμματός μας, κομμάτι της ιδρυτικής του διακήρυξης.
Με οδηγό τις πετυχημένες διεκδικήσεις μας στην Ευρώπη, όπως είναι οι αυξημένες χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και η στήριξη της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί πως η χώρα μας θα συνεχίζει να είναι στον πυρήνα της διαμόρφωσης ευρωπαϊκών πολιτικών για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ενωμένη Ευρώπη.


• Έχουν οι ευρωεκλογές και μία εθνική διάσταση; Θα βγουν και πολιτικά συμπεράσματα όσον αφορά στους εσωτερικούς πολιτικούς συσχετισμούς;
Οι ευρωεκλογές δεν αποτελούν μόνο μια ευκαιρία για τους πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ένας καθρέφτης των εσωτερικών πολιτικών ρευμάτων και της κοινής γνώμης. Η εθνική διάσταση των ευρωεκλογών δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Αποτελούν έναν μηχανισμό μέσω του οποίου οι πολίτες εκφράζουν τις προτεραιότητές τους και τις προσδοκίες τους τόσο για την ευρωπαϊκή όσο και για την εθνική πολιτική.
Η ψήφος τους στις ευρωεκλογές είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσουν τις απόψεις τους σχετικά με την κατεύθυνση που θέλουν να πάρει η χώρα, τόσο εντός της ΕΕ όσο και σε εθνικό επίπεδο. Αντικατοπτρίζουν τις πολιτικές προτιμήσεις και τις προσδοκίες των πολιτών, επηρεάζοντας και την εσωτερική πολιτική σκηνή. Και εκτιμώ ότι η κάλπη της 9ης Ιουνίου θα επανεπιβεβαιώσει την ψήφο εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση.
• Τι κλίμα εισπράττετε από τα Δωδεκάνησα και το Νότιο Αιγαίο ως συντονίστρια των δράσεων της Ν.Δ.;
Εισπράττω ένα ιδιαίτερα θετικό, εγκάρδιο και δυναμικό κλίμα. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους προς την Κυβέρνηση και τις προσπάθειές μας για την ανάπτυξη και την ευημερία τους.
Αυτό το κλίμα είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και των σημαντικών πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει. Οι δράσεις μας εστιάζουν στην ενίσχυση της οικονομίας, την προώθηση του τουρισμού, την αναβάθμιση των υποδομών, και τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και εκπαίδευσης.
Επιπλέον, η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αποτελούν προτεραιότητές μας, με στόχο να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο και ευημερούν μέλλον για όλους.
Οι κάτοικοι του Νοτίου Αιγαίου, των Δωδεκανήσων και όλης της χώρας, αναγνωρίζουν τις προσπάθειές μας και μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο την υλοποίηση των πολιτικών μας. Κάτι που κάνουμε πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες τους και προσαρμόζοντας τις πολιτικές μας έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους προσδοκίες, ανάγκες και απαιτήσεις.
Σε αυτή την κατεύθυνση, η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς φορείς είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς μέσω αυτής της συνεργασίας μπορούμε να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Είμαι αισιόδοξη ότι, με τη συνέχιση των προσπαθειών μας και τη στήριξη των κατοίκων, το Νότιο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να ευημερούν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου