Τοπικές Ειδήσεις

Ζητείται να δοθεί λύση στο μείζον πρόβλημα της απασχόλησης υδρονομέων

Την έκδοση ψηφίσματος για την λήψη μέτρων αντιμετώπισης του μείζονος προβλήματος της απασχόλησης υδρονομέων εισηγήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Ρόδου ο πρόεδρος κ. Σ. Βαγιανός.

Στην εισήγησή του αναφέρονται τα εξής:
«Εν έτει 2024 βρίσκεται σε ισχύ το βασιλικό διάταγμα του 1957, για την πρόσληψη των υδρονομέων το οποίο και φαίνεται να έχει παραμείνει σε μια άλλη εποχή.
Στις αιτήσεις που έλαβαν χώρα για την φετινή αρδευτική σεζόν πλήθος αιτούντων φάνηκαν να μην πληρούν τις προϋποθέσεις, εξαιτίας της παλαιότητας του διατάγματος, με το όριο ηλικίας των 60 ετών να στερείτο δικαίωμα συμμετοχής σε ανθρώπους ενώ πλέον το όριο ηλικίας στην Ελλάδα είναι τα 67 έτη.
Το σημαντικότερο όμως «ατόπημα» της παλαιότητας του Βασιλικού Διατάγματος είναι η ρατσιστική στις μέρες μας διάκρισή του, ως προς την απαγόρευση των γυναικών από την διαδικασία.
Οι γυναίκες έχουν δώσει μάχες για να εξασφαλίσουν την ισότητά τους και κανένας λόγος διάκρισης στις μέρες μας δεν υπάρχει ώστε να τις απαγορεύει να συμμετάσχουν σε μια εργασία ποτίσματος αγροτεμαχίων.
Αιτούμαι όπως εγκριθεί το παρακάτω κείμενο ώστε να σταλεί στους αρμόδιους υπουργούς στο οποίο όπως όλοι γνωρίζουμε περιέχονται αναχρονιστικές διατάξεις.
Η ΔΕΑΥ Ρόδου αιτείται από τους υπουργούς Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Αγροτικής Ανάπτυξης, την τροποποίηση του σχετικού διατάγματος, μεταβάλλοντας αφενός το όριο ηλικίας προσαρμόζοντάς το στα σημερινά όρια ηλικίας και αφετέρου την κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει την συμμετοχή μόνο ανδρών στην εν λόγω διαδικασία, καθώς κανένας λόγος εξαίρεσής των γυναικών σε κανέναν τομέα εργασίας σε χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης δεν προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Συνθήκη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τις Διεθνής Συνθήκες και το Σύνταγμα της Χώρας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου