Τοπικές Ειδήσεις

Το νέο σκάφος «Captain Morgan» των αδελφών Χατζηιωάννου

Νεότευκτο ταχύπλοο σκάφος 33 μέτρων, είναι το νέο απόκτημα των αδελφών Χριστόδουλου και Κώστα Χατζηιωάννου, οι οποίοι αυξάνουν το στόλο των σκαφών της οικογενειακής επιχείρησης σε πέντε, με ακόμη ένα μεγάλο και σύγχρονο πλοίο που θα έχει ως λιμάνι εκκίνησης την Κω.
Το νέο πλοίο σχεδιάστηκε από τους Καλύμνιους ναυπηγούς Βασίλη Ψαρομπά και Ματθαίο Νικολάκη και κατασκευάστηκε στο Ναυπηγείο Ocean (Μ. Mοσχάτος – Κ. Στρατής) στην περιοχή Καλυβίων. Η συμφωνία ναυπήγησης του νέου σκάφους της οικογένειας Χατζηιωάννου, υπογράφηκε Σεπτέμβριο του 2022 και το σκάφος ολοκληρώθηκε σε ταχύτατο χρόνο.
Μάλιστα ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ «Ποθητός» μετακινήθηκε (Δεκέμβριο) από το Λαύριο στην Κάλυμνο, όπου πραγματοποιήθηκαν οι υπόλοιπες εργασίες ολοκλήρωσης της ναυπήγησής του.
Τα συνεργεία που ανέλαβαν τις εργασίες καραβομαραγκοί / ξυλουργοί της Καλύμνου πάντρεψαν τα δυο υλικά δημιουργώντας μια αίσθηση που ταιριάζει απόλυτα στην ψυχολογία του επιβάτη/τουρίστα.
Το νέο απόκτημα των αδελφών Χριστόδουλου και Κώστα Χατζηιωάννου προστέθηκε στο στόλο των 4 σκαφών της οικογενειακής επιχείρησης.
Τα αδέλφια Χατζηιωάννου διαθέτουν δύο τουριστικά σκάφη που εκτελούν ημερήσιες εκδρομές από την Κω, ένα ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα για περιηγήσεις και ένα φορτηγό πλοίο, το «Καλλιόπη Κουμιανού» που εκτελεί μεταφορές αδρανών υλικών σε νησιά του Αιγαίου.
Το νέο σκάφος «Captain Morgan» έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Υλικό Κατασκευής: GRP (ενισχυτικό πλαστικό με υψηλή μηχανική αντοχή και αντοχή), δύο μηχανές DAEWOO με ολικό μήκος 33m και 8 πλάτος και πρωτόκολλο επιβατών που φτάνει τους 300 επιβάτες.
«Το κόστος ανέβηκε, αφού προτιμήσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα καλύτερα υλικά, διασφαλίζοντας την αισθητική, αλλά προπάντως την ασφάλεια του σκάφους.
Οι επιβάτες μας πρέπει να αισθάνονται όμορφα, γεγονός που και χαροποιεί και εμάς μιας και η φιλοξενία είναι αυτό που χαρακτηρίζει και τους Δωδεκανήσιους ναυτικούς.
Εκτιμούμε ότι θα στοιχίσει περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ, ολοκληρωμένο» δηλώνει ο Χριστόδουλος Χατζηιωάννου.
Το σκάφος περνά επιθεώρηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας αυτές τις μέρες και πιθανολογείται ότι ο «Captain Morgan» θα ξεκινήσει τις εκδρομές προς Ψέριμο, Πλάτη και Κάλυμνο μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου