Πολιτιστικά

Παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ελένης Υψηλάντη-Πετρίδη «Το σκουλαρίκι της Ανδρονίκης»

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών της Διεύθυνσης ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου και τις εκδόσεις 24γράμματα πραγματοποιούν την παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ελένης Υψηλάντη-Πετρίδη, με τίτλο «Το σκουλαρίκι της Ανδρονίκης», την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:30 στην αίθουσα της Νέας Πτέρυγας του Νεστοριδείου Μελάθρου (οδός Ι. & Π. Νεστορίδη – τμήμα οδού Κω).

Ομιλητές της βραδιάς είναι: η κ Τίτσα Πιπίνου, συγγραφέας, η κ Ελίτα Φώκιαλη , Δρ ΕΚΠΑ με ειδίκευση στη σύγχρονη αφηγηματολογία, και ο κ.Γιώργος Ζαχαριάδης, Δημοσιογράφος.

Αποσπάσματα διαβάζει η κ.Μαρία Μανιώτη, Καθηγήτρια Χορού-Θεάτρου, Ηθοποιός. Την παρουσίαση πλαισιώνουν μουσικά ο Δημήτρης Ιωσήφ στο πιάνο και ο Γιάννης Παπαθεοδώρου, κιθάρα και φωνή.

Την παρουσίαση συντονίζει η Προϊσταμένη του ΔΚΣΜΡ, Ειρήνη Συμιακού.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου.

Χορηγός επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι

Βιογραφικά στοιχεία συγγραφέα:

Η Ελένη Υψηλάντη – Πετρίδη γεννήθηκε στη Ρόδο. Έζησε στη Ρώμη όπου και φοίτησε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών. Γλυπτά – κεραμικά της έργα υπάρχουν στο Μουσείο Βορρέ και σε ιδιωτικές συλλογές. Στη Ρόδο σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο του Μανώλη Καλομοίρη. Έγραψε το μυθιστόρημα «Κάποτε οι σειρήνες σίγησαν» Εκδόσεις Άγκυρα και την ποιητική συλλογή «Από της ψυχής τα ρείθρα». Το «Σκουλαρίκι της Ανδρονίκης» είναι το δεύτερο μυθιστόρημα της. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου. (Πηγή: “24 γράμματα”, 2024)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου