Τοπικές Ειδήσεις

«Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι κρίσιμο και σημαντικό»

Την ανάγκη να εμπιστευθούν οι πολίτες τις προοδευτικές δυνάμεις στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου επεσήμαναν τα στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν χθες στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δημαρχείου.
«Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι κρίσιμο και σημαντικό. Έχουμε πολλά ζητήματα να λύσουμε ως χώρα. Τα κυριότερα από αυτά είναι η ακρίβεια. Είμαστε από τις ακριβότερες χώρες σε όλη την Ευρώπη και ο μισθός μας δεν έχει πλέον καμία αγοραστική αξία. Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους λαμβάνοντας τους χαμηλότερους μισθούς», δήλωσε ο κ. Ζαφείρης Σκανδαλιάρης, αναπληρωτής συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Αποστολίδης, μέλος της επιτροπής αγώνα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι: «Η κάλπη της 9ης Ιουνίου είναι πολύ πιο σημαντική από ό,τι κάποιοι θέλουν να μας παρουσιάσουν. Έχουμε να κάνουμε με μία αναμέτρηση έπειτα από την χειρότερη πενταετία στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν το προσφυγικό, η πανδημική κρίση, η οικονομική κρίση οδήγησαν σε διαλυτικές καταστάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το διακύβευμα των ευρωπαϊκών εκλογών είναι μεγάλο καθώς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ως κυρίαρχο την τελευταία πενταετία, έδειξε πόσο αποτυχημένες είναι οι πολιτικές της απομόνωσης, της απουσίας κοινής εξωτερικής και κοινής οικονομικής πολιτικής. Ψηφίζουμε με γνώμονα ότι η ΕΕ πρέπει να γίνει μία ΕΕ των λαών και της κοινωνίας, όπου ο κάθε πολίτης της θα πρέπει να έχει τις ίδιες παροχές, τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες διασφαλίσεις».
Ο κ. Θανάσης Βυρίνης ο οποίος συμμετείχε στη διαδικασία των προκριματικών εκλογών για μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο, αναφέρθηκε στους 10 στόχους του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της Ευρώπης που είναι οι εξής:
• Στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης
• Αντιφασιστική Ευρώπη – φραγμός στο μίσος της Ακροδεξιάς
• Δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη – να μην επιστρέψει η λιτότητα.
• Δίκαιη πράσινη μετάβαση
• Κοινωνική Ευρώπη με δίκαιο μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας
• Εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού
• Ευρώπη της ισότητας και των δικαιωμάτων
• .Ευρώπη χωρίς ψηφιακές ανισότητες στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
• Ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική με πραγματική αλληλεγγύη
• Η δημοκρατική Ευρώπη που θέλουμε και μας αξίζει
«Είναι σημαντικό να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, να πάμε όλοι να ψηφίσουμε. Διαφορετικά, δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι έχουμε βάλει το δικό μας λιθαράκι στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Δεν έχουμε όλοι το ίδιο μερίδιο ευθύνης στη διαπλοκή και στη συγκάλυψη. Καλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουν την αξιωματική αντιπολίτευση δίνοντάς της την ευχέρεια για να δημιουργήσει την πολυπόθητη ανατροπή ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να σταματήσουμε την κατρακύλα. Η χώρα μας πρέπει να λάμψει ξανά», είπε η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο» κα Χρύσα Καραγιάννη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου