Τοπικές Ειδήσεις

Ο Ευάγγελος Κουλιανός ισχυρίζεται ότι καταδικάστηκε… άδικα για την δολοφονία του πατέρα του

«Κραυγή» από τον ισοβίτη • Τι υποστηρίζει με δηλώσεις του στην «δημοκρατική»

Ο Ευάγγελος Κουλιανός, μέσα από την φυλακή προσπαθεί να δώσει την δική του άποψη για την δολοφονία του πατέρα του, Γεώργιου Καριώτη. Ήδη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω τον καταδίκασε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Ο ίδιος όμως εμμένει ότι είναι αθώος και ότι καταδικάστηκε άδικα.
Επικοινώνησε με την «δημοκρατική» και ζήτησε να μιλήσει για την υπόθεση:
• Κύριε Κουλιανέ, μας ζητήσατε μόνο ένα πράγμα, να ακουστείτε. Τι έχετε να πείτε;
Αυτό που φωνάζω μέσα από την φυλακή είναι ότι είμαι αθώος. Δεν έχω σκοτώσει εγώ τον πατέρα μου, και ούτε που θα σκεφτόμουν εγώ να τον βλάψω. Εγώ τον πατέρα μου τον αγαπούσα, τον λάτρευα. Τι λόγο είχα να του κάνω κακό;
• Ναι, αλλά παρά τα όσα λέτε σας συνέλαβαν, προφυλακιστήκατε και ήδη έχετε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό.
Όλα τα στοιχεία που λένε ότι υπάρχουν εναντίον μου είναι μετέωρα. Με κατηγορούν για την δολοφονία του πατέρα μου, τη στιγμή που εγώ δεν είχα κανένα απολύτως κίνητρο για να τον βλάψω. Τα ίδια δε τα στοιχεία που με δείχνουν σαν ένοχο, αναιρούνται από μόνα τους.


• Ναι, αλλά βρέθηκαν δακτυλικά σας αποτυπώματα, DNA; Αυτά πώς εξηγούνται;
Σπίτι του πατέρα μου ήταν και πήγαινα κάθε μέρα. Αν δεν είχε μέσα δικά μου δακτυλικά αποτυπώματα, ποιανού θα είχε. Εξάλλου βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα άγνωστου προσώπου και καθώς και DNA άγνωστου προσώπου. Το τελευταίο δε βρέθηκε πάνω στο σχοινί. Μετά από όλα αυτά, είναι δυνατόν να είμαι εγώ ο δολοφόνος;
• Και οι κεραίες του κινητού που σας έπιασαν στην περιοχή;
Οι ίδιες αυτές κεραίες την ίδια ακριβώς ώρα, με πιάνουν να βρίσκομαι στο Ροδίνι, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην Παλιά Πόλη. Και δεν το λέω εγώ αυτό, το λέει η ανάλυση της αστυνομίας. Τελικά πού ακριβώς βρισκόμουν; Είναι ξεκάθαρο ότι οι κεραίες αυτές δεν αποδεικνύουν τίποτα. Οι κάμερες που λένε ότι δεν με έγραψαν, ήταν ρυθμισμένες 20 χρόνια πίσω. Τι στοιχεία είναι αυτά για να αποδείξουν ένα έγκλημα;

• Υποπτεύεστε κάποιον άλλο ως δολοφόνο του πατέρα σας;
Φυσικά και υποπτεύομαι κάποιον άλλο. Τον έχω εντοπίσει, θεωρώ ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία και κίνητρο που δείχνουν ποιος πραγματικά το έκανε. Αλλά δυστυχώς δεν με ακούει κανείς.
• Σε αυτήν την προσπάθειά σας είστε μόνος σας;
Όχι βέβαια. Η οικογένειά μου, η μητέρα μου, η αδελφή μου και ο γαμπρός μου είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα μου, με αγαπούν και με στηρίζουν. Ξέρουν ότι δεν σκότωσα εγώ τον πατέρα μου και δεν θα ήμουν ικανός να κάνω κάτι τέτοιο, πιστεύουν στην αθωότητά μου και προσπαθούν με κάθε τρόπο να με βοηθήσουν. Το ίδιο και ο δικηγόρος μου ο Δήμος Μουτάφης που στο Δικαστήριο έδωσε μάχη για να με υποστηρίξει.


Το κατηγορητήριο
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο 40χρονος κατηγορείται ότι αιφνιδίασε τον πατέρα του εκ των όπισθεν, φράζοντάς του την μύτη και το στόμα με μία πετσέτα, τον έριξε εν συνεχεία πρηνηδόν στο πάτωμα της οικίας του και αφού ανέβηκε πάνω του, πιέζοντας τον κορμό του στο έδαφος με το βάρος του σώματός του για να τον ακινητοποιήσει, χτύπησε με δύναμη επανειλημμένα το πρόσωπό του στο πάτωμα, επιφέροντάς του κακώσεις σε αυτό και κάμπτοντας έτι περαιτέρω την αντίστασή του, του έδεσε πισθάγκωνα τα χέρια και περιέσφιξε σχοινί γύρω από το λαιμό του τραβώντας και πιέζοντάς το από πίσω, έως ότου επέφερε διά στραγγαλισμού τον ασφυκτικό του θάνατο.
Προέκυψε ότι η τσάντα του (κίτρινου χρώματος, μάρκας POLO) βρέθηκε πάνω στον καταψύκτη και δίπλα της μία πετσέτα ποτισμένη με το αίμα του θύματος.
Ένα πουκάμισο με ίχνη αίματος του θύματος βρέθηκε μπροστά από τον καταψύκτη, ενώ ο γιακάς του πουκαμίσου είχε σχιστεί και βρισκόταν σφηνωμένος στο σημείο που έκλεινε ο καταψύκτης στην πάνω επιφάνεια του οποίου βρέθηκαν επίσης ερυθρά ίχνη.
Κρίθηκε παραπέρα ότι την παρουσία του κατηγορουμένου, ως τελευταίου ατόμου που επισκέφθηκε την οικία του θανόντος, επιβεβαιώνουν εκτός από μάρτυρα και κεραίες κινητής τηλεφωνίας και οι εξής επιπλέον ενδείξεις:

-Δύο τμήματα δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στην επιφάνεια γυάλινου ποτηριού με την ένδειξη “HAVANA CLUB”, που βρισκόταν πάνω σε ξύλινο τραπεζάκι εντός της οικίας του θανόντος που ανήκουν στον δεξιό δείκτη και τον δεξιό μεσαίο του κατηγορουμένου,
-Αποτύπωμα του αριστερού παράμεσου του κατηγορουμένου στο ποδαρικό του κρεβατιού δίπλα στο οποίο ανευρέθη νεκρό το θύμα, ήτοι σε σημείο που δεν δικαιολογείται από μία συνήθη επίσκεψη του κατηγορουμένου στην οικία του πατρός του και που ο ίδιος αναξιόπιστα αιτιολόγησε άλλοτε σε παλιότερη προσπάθειά του να καθαρίσει, άλλοτε να μετακινήσει το κρεβάτι.
Επιπλέον, κανείς από τους μάρτυρες δεν κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος βοηθούσε τον πατέρα του στην καθαριότητα, ενώ ο τόπος του εγκλήματος βρέθηκε ακάθαρτος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου