Αθλητικά

ΑΕΡΑ: Άμεση προσφυγή με δύο λογικά επιχειρήματα

Με αγανάκτηση και πικρά χαμόγελα υποδέχθηκαν οι άνθρωποι της ΑΕΡΑ την απόφαση της ΕΠΟ να προχωρήσει στον ορισμό, για τις 16 Ιουνίου στο Ηράκλειο της Κρήτης, του μπαράζ παραμονής στη Γ’ Εθνική κατηγορία με αντίπαλο την Προοδευτική.
Οι κυπελλούχοι Δωδεκανήσου έχουν ήδη αναθέσει σε δικηγόρο των Αθηνών να προσβάλλει την απόφαση της Ομοσπονδίας, κάτι που θα πράξουν και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα σωματεία, με την προσδοκία στο τέλος να πρυτανεύσει η λογική και οι ομάδες να απαλλαγούν από μία στην πραγματικότητα αχρείαστη, ψυχοφθόρο διαδικασία.
Δύο είναι τα βασικά επιχειρήματα τα οποία προτάσσονται προκειμένου να ακυρωθούν τα μπαράζ.
Το πρώτο έχει στο επίκεντρό του την αποβολή λόγω χρεών, από το φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 του Ο.Φ. Ιεράπετρας και του Αλμωπού Αριδαίας και η επιστροφή τους στα τοπικά πρωταθλήματα, γεγονός που καθιστά αχρείαστο τον υποβιβασμό επιπλέον δύο ομάδων από τη Γ’ Εθνική, καθώς ο συνολικός αριθμός τους ενόψει της νέας σεζόν είναι αυτός που αναφέρεται στην οικεία προκήρυξη.
Κατά δεύτερο λόγο, οι εμπλεκόμενες στη διαδικασία των μπαράζ ομάδες καλούνται να παίξουν τους κόπους μίας ολόκληρης χρονιάς μετά από διάστημα απόλυτης απραξίας αρκετών εβδομάδων.
Στην περίπτωση της ΑΕΡΑ, η συμμετοχή στο μπαράζ μοιάζει πρακτικά αδύνατη.
Την τελευταία φορά που οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο γήπεδο ήταν στο τελικό του Κυπέλλου Δωδεκανήσου με τον Ιάλυσο στις 11 Μαΐου. Την επομένη οι προπονήσεις σταμάτησαν, καθώς πολλοί από τους ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, ενώ άλλοι αφοσιώθηκαν στις δουλειές τους, στο πλαίσιο της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Πέραν του ότι η συνέχεια των αθλητικών δραστηριοτήτων τους ήταν αδύνατη, ο ίδιος ο σύλλογος δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσει να συντηρεί τη λειτουργία της ομάδας για ένα διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα, χωρίς μάλιστα να γνωρίζει αν τα επιπλέον έξοδα θα πιάσουν τόπο ή θα αποδειχθούν αχρείαστα.
Σε περίπτωση που η προσφυγή των σωματείων απορριφθεί, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν η ΑΕΡΑ θα καταφέρει να συγκροτήσει έστω και μία υποτυπώδη ενδεκάδα για να ταξιδέψει στο Ηράκλειο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου