Τοπικές Ειδήσεις

Σε γενικές γραμμές έγραψαν καλά χθες οι μαθητές στις Πανελλήνιες

Συνεχίστηκαν χθες οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων οι οποίοι εξετάστηκαν στα Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), στη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στην Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Τα θέματα στα Λατινικά χαρακτηρίσθηκαν ως βατά αλλά πιο δύσκολα από πέρυσι, μικρές «παγίδες» υπήρχαν στο μάθημα της Χημείας, ενώ εύκολα χαρακτηρίσθηκαν τα θέματα της Πληροφορικής.
Οι μαθητές δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις απαιτήσεις των θεμάτων και σημείωσαν ότι όποιος είχε κάνει την κατάλληλη προετοιμασία, σίγουρα δεν αντιμετώπισε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία:
Μιχάλης Γρίβας
Πληροφορική
Σε γενικές γραμμές τα θέματα ήταν εύκολα. Πιστεύω ότι έγραψα αρκετά καλά.
Κωνσταντίνος Μαυρουδής
Πληροφορική
Ήταν εύκολα τα θέματα. Μόνο τα θέματα Δ και Γ θέλανε λίγη περισσότερη προσοχή. Μία μικρή παγίδα έκρυβε το θέμα Β. Δεν ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά τα θέματα σε γενικές γραμμές.
Αντώνης Τσάβαλος
Πληροφορική
Προσωπικά θεωρώ ότι το θέμα Δ ήταν δύσκολο. Όλα τα άλλα ήταν όμως σαφώς πιο εύκολα. Όποιος είχε διαβάσει καλά θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της εξέτασης.

Μανώλης Μαρκογιάννης
Πληροφορική
Τα περισσότερα θέματα ήταν εύκολα. Μόνο το Δ με δυσκόλεψε κάπως. Ο χρόνος ήταν επαρκής.
Φώτης Νικολαϊδης
Λατινικά
Τα θέματα ήταν πολύ εύκολα για όποιον είχε προετοιμαστεί αρκετά καλά. Η μετάφραση και το κείμενο ήταν βατά.
Μαρία Παπαγρηγορίου
Χημεία
Πιστεύω ότι τα θέματα της χημείας δεν ήταν ούτε πολύ δύσκολα αλλά ούτε και πολύ εύκολα. Έπεσαν τα περισσότερα από αυτά που περίμενα. Πιστεύω ότι τα πήγα καλά.
Κατερίνα Σαρικά
Πληροφορική
Τα θέματα ήταν εύκολα και βατά. Προσωπικά είχα δουλέψει κατά τη διάρκεια της χρονιάς όλους τους τύπους των θεμάτων που έπεσαν. Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου. Πιστεύω ότι ακόμη και ένας μέτριος μαθητής μπορούσε να τα πάει αρκετά καλά.
Άννα Τριανταφύλλου
Λατινικά
Τα θέματα δεν μπορώ να πω ότι ήταν από τα αναμενόμενα. Παρόλα αυτά δεν θα πω ότι ήταν δύσκολα. Τουλάχιστον εγώ δεν δυσκολεύτηκα καθόλου. Όποιος είχε προετοιμαστεί κατάλληλα σίγουρα μπορούσε να τα λύσει.

Δανιήλ Σαββάκης
Χημεία
Βατά ήταν τα θέματα. Όποιος είχε κάνει μία καλή προετοιμασία δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταφέρει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις… Ήταν ένα κλασικό διαγώνισμα χημείας.

Γιώργος Φυρογλάνης
Χημεία
Ήταν πράγματι βατά τα θέματα. Πρωτοτύπησαν ίσως λίγο στη θεωρία όσον αφορά τα ερωτήματα Η και Β. Το ερώτημα Δ περισσότερο μας κούρασε παρά μας δυσκόλεψε.
Φαίδρα Λάμε
Χημεία
Σε γενικές γραμμές, θα χαρατήριζα εύκολα τα θέματα. Πιο εύκολα απ΄ότι περίμενα. Το Θέμα Δ2 ίσως ήταν λίγο πιο δύσκολο.
Γρηγοριάδου Βασιλική
Χημεία
Προσωπικά τα θέματα πιστεύω ότι ήτα εύκολα. Υπήρχαν μία με δύο παγίδες, όμως τα περισσότερα από τα θέματα που έπεσαν τα δουλεύαμε καθημερινά.
Τη σκυτάλη παίρνουν την επόμενη Τρίτη, 11 Ιουνίου, οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ, που θα διαγωνιστούν στην, Υγιεινή, στον Προγραμματισμό Υπολογιστών, στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης και στα Στοιχεία Μηχανών.
Για τους μαθητές των ΓΕΛ, οι εξετάσεις θα συνεχισθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου. Λόγω των Ευρωεκλογών που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου οι υποψήφιοι μαθητές θα έχουν περισσότερο χρόνο ανάμεσα στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Φώτης Νικολαΐδης    07.06.2024 23:39

    βγήκα ωραίος στην φώτο

Σχολιασμός άρθρου