Τοπικές Ειδήσεις

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην περιοχή Γιαπιλή της Κω

Στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με 5 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και από αέρος 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Μέσα σε μόλις 1 ώρα οριοθετήθηκε η επικίνδυνη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στην περιοχή Γιαπιλή της Κω. Η φωτιά, που έχει ήδη τεθεί υπό έλεγχο, εκδηλώθηκε σε περιοχή με διάσπαρτες κατοικίες.

Εκδόθηκε 112, ωστόσο οι άμεση επέμβαση των πυροσβεστών, των εναέριων μέσων και των δυνάμεων πολιτικής προστασίας είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη αντιμετώπισή της.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν επιχειρήσει 27 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 αεροσκάφη από τη βάση της Ρόδου και ένα ελικόπτερο με αερομεταφερόμενη ομάδα δασοκομάντος από τη Σάμο. Επιπλεον, συνέδραμαν εθελοντές και πέντε μηχανήματα έργου που διέθεσε ο Δήμος Κω και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Η Επαρχος Κω Ντίνα Σβύνου δήλωσε πριν από λίγα λεπτά:

Ο μηχανισμός λειτούργησε άψογα! Συγχαρητήρια σε όλους, Πυροσβεστική υπηρεσία, υπουργείο πολιτικής Προστασίας, εθελοντές, εκσκαφείς, πολιτική Προστασία Δήμου Κω, πολιτική Προστασία Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, στρατός. Προσωπικά ευχαριστώ τον χωρικό Περιφερειάρχη Χρήστο Ευστρατίου για την άμεση κινητοποίηση και την καθοδήγησή του και τον υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά για τις παρεμβάσεις του. Όσο για τον διοικητή της Πυροσβεστικής Γρηγόρη Μαυρίδη πολλά συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό του!

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου