Αθλητικά

Χωράνε εκπλήξεις στο Euro 2024;

Από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου, τα φώτα θα είναι στραμμένα στη Γερμανία, η οποία θα φιλοξενήσει το EURO 2024 με τις κορυφαίες εθνικές ομάδες της Ευρώπης. Το πρωτάθλημα διεξάγεται μία φορά κάθε 4 χρόνια και είναι ένα από τα πιο αναμενόμενα γεγονότα στον αθλητικό κόσμο.

Το τουρνουά ενώνει εκατομμύρια φιλάθλους ανά τον κόσμο, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν υψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου και να ζήσουν αξέχαστες συγκινήσεις.

Αντίστοιχες συγκινήσεις όμως προσφέρει και σε όσους ασχολούνται με το στοίχημα. Κι αυτό καθώς μιλάμε για μια διοργάνωση που παραδοσιακά ελκύει τους παίκτες τόσο με τις μακροχρόνιες αγορές της, όσο και με τα ειδικά και τα σημεία στα παιχνίδια όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι Euro 2024 όμιλοι, αλλά και στα νοκ-άουτ.

Με το σκεπτικό παραπάνω, πάμε να δούμε πως προσεγγίζουν οι στοιχηματικές την διοργάνωση, πόσο πιθανό είναι να δούμε μια έκπληξη αντίστοιχη της Ελλάδας του 2004 και ποιοι παίκτες ξεχωρίζουν.

Τι πιστεύουν οι στοιχηματικές εταιρίες;

Οι 24 ομάδες θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, με τους «ειδικούς» να θεωρούν ότι η φιναλίστ της τελευταίας διοργάνωσης, Αγγλία, είναι πιο πιθανό να «γκρεμίσει» από την κορυφή της Ευρώπης την κάτοχο Ιταλία, η οποία στον τελικό του «Wembley» είχε κερδίσει τα «Τρία Λιοντάρια».

Ο βασικός αντίπαλος της «χρυσής φουρνιάς» που προπονεί ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είναι η Γαλλία. Οι «τρικολόρ» ήταν φιναλίστ στο Euro 2016 και στο Μουντιάλ του 2022, ενώ αναδείχθηκαν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας.

Μάλιστα το φετινό τουρνουά είναι μια τρομερή ευκαιρία για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ρεάλ Μαδρίτης, Κιλιάν Εμπαπέ, να χρίσει εαυτώ φαβορί για τη Χρυσή Μπάλα.

Ένα από τα πρώτα φαβορί είναι η Γερμανία, η οποία μετά την «κοιλιά» των τελευταίων ετών, θέλει να κατακτήσει τον τίτλο, «σπάζοντας» παράλληλα την… κατάρα της διοργανώτριας χώρας. Για να βρούμε την τελευταία οικοδέσποινα που κατέκτησε το Euro, θα πρέπει να ανατρέξομε στο 1984, όταν η Γαλλία κέρδιζε την Ισπανία (2-0) στον τελικό του «Parc des Princes».

Οι μεγάλες εκπλήξεις των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων

Το παράδοξο με τις δύο τελευταίες διοργανώσεις δεν είναι μόνο ότι δεν τις κέρδισε κάποιο φαβορί, αλλά ότι οι διοργανώτριες χώρες το έχασαν στον τελικό μέσα στο ίδιο τους το… σπίτι! Το 2016 η Πορτογαλία στο «Stade de France» επικράτησε με 1-0 της Γαλλίας, ενώ η Ιταλία κέρδισε στη διαδικασία των πέναλτι την Αγγλία στο «Wembley» το 2021 (έγινε ένα χρόνο μετά η διοργάνωση λόγω COVID-19).

Παρ’ όλα αυτά, οι μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών είναι δύο. Η κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα που «έσκισε» τα δίχτυα των Πορτογάλων μέσα στο «Da Luz» στο Euro 2004 θα μείνει για πάντα «χαραγμένη» στο μυαλό μας, ενώ νωρίτερα και συγκεκριμένα στο Euro 1992, η «χρυσή» φουρνιά της Δανίας, κέρδισε μέσα στη γειτονική Σουηδία την Εθνική Γερμανίας και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Το «αντίο» των παλιών και οι νέοι που είναι… ωραίοι

Η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει το «κύκνειο άσμα» πολλών μεγάλων αστέρων του ποδοσφαίρου, με πρώτο φυσικά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει φτάσει αισίως τα 39 έτη και θα σταθεί για μια τελευταία φορά σε κορυφαίο επίπεδο.

Για τον επιθετικό της Αλ Νασρ, αυτό θα είναι το έκτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών, ενώ για τον συμπατριώτη του, Πέπε, αλλά και τον πρώην συμπαίκτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Λούκα Μόντριτς, είναι η πέμπτη φορά που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά.

Το πλήρωμα του χρόνου έρχεται για όλους ανεξαιρέτως και οι προαναφερθέντες μαζί με άλλους, θα δώσουν τη σκυτάλη στο «νέο αίμα». Οι φίλοι του ποδοσφαίρου περιμένουν με ανυπομονησία τις παρουσίες των «wonderkids», όπως ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, ο Φλόριαν Βιρτς και ο Λαμίν Γιαμάλμ οι οποίοι κάνουν… παπάδες με τους συλλόγους τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου