Τοπικές Ειδήσεις

Απροσδιόριστα τα αίτια θανάτου του δρ Μάικλ Μόσλεϊ από τη νεκροψία – νεκροτομή, λόγω σήψης

Δραματικό φινάλε στην πολυήμερη αναζήτηση του άτυχου 67χρονου Βρετανού έπεσε την Κυριακή, με την εύρευση της σορού του.
Τη μοιραία «διαδρομή θανάτου» που ακολούθησε ο δημοφιλής παρουσιαστής του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, κι ενώ βρισκόταν για διακοπές στη Σύμη μαζί με τη σύζυγό του κι ένα φιλικό τους ζευγάρι, παρουσίασε με ένα γράφημά της, η βρετανική εφημερίδα DailyMail.

Έπειτα από μία 5ήμερη δραματική αναζήτηση με drones, ελικόπτερα και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ο Μόσλεϊ εντοπίσθηκε νεκρός σε βραχώδη περιοχή και σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τη θάλασσα. Σημειώνεται πως μετά από αγωνιώδεις αναζητήσεις, ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε στην παραλία της Αγίας Μαρίνας. Μετά την αναγνώριση από την οικογένεια για την ταυτότητα του νεκρού η σορός του Dr. Μόσλεϊ, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου τα αίτια από τη νεκροψία-νεκροτομή είναι απροσδιόριστα, λόγω προχωρημένης σήψης.

Η ιατροδικαστής κα Δέσποινα Νάθενα, σε πρώτη φάση, απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, επειδή είναι προχωρημένη η σήψη, δεν μπόρεσε να διαπιστώσει τα αίτια θανάτου μακροσκοπικά, ούτε αν έπεσε από τα βράχια. Δεν μπορεί, επίσης, να προσδιορίσει χρονικά πότε επήλθε ο θάνατος. Από το λίγο που διέκρινε, δεν διαπίστωσε χτυπήματα. Η ιατροδικαστής εκτιμά ότι πιθανότατα ο Μόσλεϊ ένιωσε κάποια έντονη αδιαθεσία και ξάπλωσε μόνος του. Εκείνο το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης η θερμοκρασία άγγιζε τους 40 βαθμούς Κελσίου, κάτι για το οποίο είχαν προειδοποιήσει οι Έλληνες μετεωρολόγοι. Η Daily Mail γράφει πως ο δρ Μόσλεϊ ξεκίνησε για τη Χώρα της Σύμης, αλλά έκανε το λάθος να επιλέξει να ακολουθήσει μια δύσκολη ορεινή διαδρομή που στάθηκε μοιραία.
Τεράστια επιχείρηση  αναζήτησης με  ελικόπτερα, drones και  δεκάδες εθελοντές
Ο 67χρονος παρουσιαστής βρισκόταν με την παρέα του στην παραλία του Αγίου Νικολάου και γύρω στη 1:30 το μεσημέρι αποφάσισε να γυρίσει στο σπίτι όπου διέμενε στο Γυαλό για να ξεκουραστεί. Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν. Η σύζυγός του ενημέρωσε την αστυνομία και από το πρωί της Πέμπτης, βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του. Τον Μόσλεϊ «συνέλαβε» κλειστό κύκλωμα κάμερας παραλιακού εστιατορίου στη μαρίνα του χωριού Πέδι την Τετάρτη. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι ο Μάικλ Μόσλεϊ, φεύγοντας από το Πέδι, να μπερδεύτηκε και αντί να κινηθεί αριστερά προς τον Γυαλό Σύμης, να πήρε τη διαδρομή δεξιά του.
Ο Βρετανός «γκουρού» της υγείας και πατέρας τεσσάρων παιδιών, έφερε μαζί του ένα μικρό μπουκάλι νερό και μία ομπρέλα και παρά την ακραία ζέστη, σύμφωνα με τη DailyMail, κατάφερε να σκαρφαλώσει σε μια απότομη πλαγιά από το Πέδι μέχρι την κορυφή του λόφου με θέα την Αγία Μαρίνα. Λίγα λεπτά αργότερα, ο 67χρονος φαίνεται να κατεβαίνει μια πλαγιά, που βρίσκεται κοντά σε έναν περιμετρικό φράχτη και στη συνέχεια να χάνεται από το οπτικό πεδίο της κάμερας. Όπως αναφέρει η Daily Mail, εκτιμάται ότι ο Μόσλεϊ συνέχισε να περπατά γύρω από τον φράχτη, προτού πέσει στο βραχώδες σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του. Έπειτα από μία 5ήμερη δραματική αναζήτηση με drones, ελικόπτερα και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ο Δρ Μόσλεϊ εντοπίζεται νεκρός σε βραχώδη περιοχή, και σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τη θάλασσα, στην παραλία Αγίας Μαρίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 67χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, περίπου δύο ώρες αφότου αποχαιρέτησε τη γυναίκα του και έφυγε από την παραλία του Αγίου Νικολάου.


Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος της Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, είχε μπει σε βάρκες μαζί με δημοσιογράφους, για να τους δείξει τα επικίνδυνα σημεία. Στις βάρκες βρίσκονταν Έλληνες και βρετανοί απεσταλμένοι από μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με περιγραφές, η σορός του άτυχου Βρετανού παρουσιαστή δεν ήταν ορατή με γυμνό μάτι, αλλά την «έπιασαν» οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων, που κατέγραφαν τα πλάνα και χρειάστηκε να «ζουμάρουν» στο σημείο.
Ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας δηλώνει στη «δ» ότι «ο 67χρονος, σε αντίθεση με αυτό που εκτιμάτο αρχικά, πως κατευθυνόταν στη χώρα, τελικά φαίνεται πως κινήθηκε προς την Αγία Μαρίνα».
Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται προέκυψε ότι ένας 38χρονος ιδιοκτήτης beach bar ήταν εκείνος που βρήκε πρώτος το πτώμα πλησίον της επιχείρησής του. Παρέδωσε μάλιστα βιντεοληπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα μαγνητοσκόπησης του καταστήματος προς διερεύνηση αρμοδίως.
Η ιατροδικαστής, που μεταφέρθηκε μαζί με κλιμάκιο από το Γραφείο Εγκληματικών Ερευνών και έφτασαν στο νησί με πλωτό σκάφος από τη Ρόδο για να εξετάσουν τη σορό, έκανε αυτοψία στον χώρο όπου βρέθηκε ο Βρετανός και ερεύνησε τον χώρο και από ψηλά, για να δει αν υπάρχουν ενδείξεις πτώσης.
Η Daily Mail αποκαλύπτει τις τραγικές λεπτομέρειες της διαδρομής θανάτου που ακολούθησε ο ιδιαίτερα αγαπητός για τους Βρετανούς «γκουρού» της υγείας που κατάφερε να σκαρφαλώσει σε μια απότομη πλαγιά, με το θερμόμετρο να δείχνει 37 βαθμούς, από το Πέδι μέχρι την κορυφή του λόφου με θέα την Αγία Μαρίνα και μετέπειτα συνέχισε να περπατά γύρω από τον φράχτη, προτού πέσει στο σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του.
Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε γύρω στις 10.30 το πρωί της Κυριακής (9/6) από τον 38χρονο Ηλία Τσαβαρή που ειδοποιήθηκε από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου που είχαν λάβει κλήση από τον δήμαρχο της Σύμης, σύμφωνα με την Daily Mail.
Η Daily Mail αναφέρει ότι η διαδρομή από τον Άγιο Νικόλαο στο Πέδι είναι περίπου 2,5 χιλιόμετρα, και ο δρ Μόσλεϊ δεν ξεπέρασε τα 15 λεπτά για να φτάσει ως εκεί, ενώ το κλειστό κύκλωμα καμερών τον εντόπισε σε πολλά σημεία καθώς περπατούσε στην προκυμαία. Από το Πέδι, η εύκολη επιλογή ήταν να επιστρέψει στη Σύμη, ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο, ο οποίος μπορεί να μην είναι τόσο γραφικός, αλλά προσφέρει καταφύγιο και μέρη για να σταματήσει κάποιος και να ξαποστάσει.

Ποιος ήταν ο Βρετανός ρεπόρτερ Μάικλ Μόσλεϊ
Ο Μάικλ Μόσλει είναι διάσημος σε πολλά μέρη του κόσμου για το βιβλίο του «The Fast Diet» του 2013, το οποίο συνέγραψε μαζί με τη δημοσιογράφο Mimi Spencer.
Το 2002 ήταν υποψήφιος για Βραβείο Emmy για τον ρόλο του ως εκτελεστικού παραγωγού στο επιστημονικό ντοκιμαντέρ του BBC «The Human Face», το οποίο παρουσίασε ο σταρ των Monty Python, John Cleese, και στο οποίο συμμετείχαν μια σειρά από διάσημα πρόσωπα, όπως η Elizabeth Hurley, ο Pierce Brosnan και ο David Attenborough. Ο δρ Μόσλεϊ έχει τέσσερα παιδιά με τη σύζυγό του Κλερ Μπέιλι Μόσλεϊ, η οποία είναι επίσης γιατρός, συγγραφέας και αρθρογράφος για θέματα υγείας. Έχει γράψει συνταγές για τα βιβλία διατροφής του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου