Τοπικές Ειδήσεις

Ομιλία στο Ίδρυμα Ε. & Μ. Σταματίου από τον ομότιμο καθηγητή του Παν/μιου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Τσολακίδη, για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις Ψευδείς Ειδήσεις

Την Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2024, το Ίδρυμα Ε. & Μ. Σταματίου φιλοξένησε στην αίθουσα εκδηλώσεών του, μια σημαντική και επίκαιρη ομιλία με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη και Ψευδείς Ειδήσεις: Αντίκτυπος στην Κοινωνία και Τρόποι Αντιμετώπισης » από τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Τσολακίδη.

Ο κ. Τσολακίδης ανέλυσε τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, τονίζοντας τις δυνατότητες και τις προκλήσεις που αυτή επιφέρει. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ψευδείς ειδήσεις, αναλύοντας πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συμβάλλει τόσο στη διάδοση όσο και στην καταπολέμηση τους.

Επιπλέον, ο Καθηγητής εξήγησε τον κοινωνικό αντίκτυπο των ψευδών ειδήσεων, επισημαίνοντας τους κινδύνους για τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή.

Υπογράμμισε τη σημασία της εκπαίδευσης του κοινού στην κριτική σκέψη και την αναγνώριση αξιόπιστων πηγών πληροφόρησης, καθώς και την ανάγκη για την ανάπτυξη προηγμένων αλγορίθμων που μπορούν να ανιχνεύουν και να φιλτράρουν τις ψευδείς ειδήσεις.

Το Ίδρυμα Ε. & Μ. Σταματίου ευχαριστεί θερμά τον Καθηγητή κ. Κ. Τσολακίδη για την πολύτιμη συνεισφορά του και δεσμεύεται να συνεχίσει να προωθεί τέτοιου είδους πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου