Τοπικές Ειδήσεις

Διαβαθμισμένης δυσκολίας τα θέματα που δόθηκαν στα ΕΠΑΛ

Συνεχίστηκαν χθες οι Πανελλήνιες Εξετάσεις στα ΕΠΑΛ με μαθήματα ειδικότητας. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα εξής μαθήματα: Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών.
«Οι εξετάσεις κυλούν ομαλά. Σήμερα εξετάστηκαν οι μαθητές στις Αρχές Οργάνωσης, στην Υγιεινή, στον Προγραμματισμό Υπολογιστών και στα Στοιχεία Μηχανών. Συνολικά εξετάστηκαν 84 μαθητές από τους 170 περίπου.
Η αποχή κυμαίνεται σταθερά στο 60% από την πρώτη μέρα. Οι εξετάσεις στα ΓΕΛ συνεχίζονται με μαθήματα ειδικότητας και ολοκληρώνονται την προσεχή Δευτέρα», δήλωσε ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου, κ. Γιάννης Καραμίτσας.
Τα θέματα των εξεταζόμενων μαθημάτων χαρακτηρίστηκαν ως βατά. Κάλυπταν ένα αρκετά μεγάλο μέρος της ύλης και ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας.
Τη δική τους άποψη καταθέτουν οι υποψήφιοι μαθητές, οι οποίοι δήλωσαν τα εξής:
Νικήτας Κοντός
Στοιχεία Μηχανών
Η θεωρία ήταν αρκετά εύκολη. Οι δύο ασκήσεις ήταν εύκολες και οι άλλες δύο ήταν δυσκολότερες. Χρειαζόταν καλή προετοιμασία για όποιον ήθελε να γράψει πολύ καλά.
Ανδρόνικος Μανίδης
Στοιχεία Μηχανών
Τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας. Όποιος ήταν καλά προετοιμασμένος μπορούσε να παραδώσει ένα άρτιο γραπτό.
Κική Σολιντεράκη
Υγιεινή
Δεν μπορώ να πω ότι ήταν δύσκολα τα θέματα. Απλά το μάθημα απαιτούσε παπαγαλία και προσωπικά δυσκολεύτηκα σε αυτό. Γενικώς όμως οι πανελλαδικές εξετάσεις κύλησαν ομαλά. Δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα.
Οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα πάρουν σειρά ξανά την Πέμπτη 13 Ιουνίου και θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Ναυτικές Μηχανές.
Σήμερα, ολοκληρώνουν τις εξετάσεις τους στα μαθήματα Προσανατολισμού οι υποψήφιοι των ΓΕΛ. Αναλυτικότερα, οι υποψήφιοι, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Οι βαθμολογίες των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού αναμένεται να ανακοινωθούν, ως συνήθως, προς τα τέλη Ιουνίου. Η βαθμολόγηση των γραπτών των υποψηφίων βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, εκτός από την Εκθεση, που έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής εικόνα, το 50% έγραψε κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά (2ο και 4ο Πεδίο). Λίγοι βαθμολογούνται με άνω του 15 στην Έκθεση. Το άριστα στα Αρχαία, μέχρι στιγμής, είναι 13 με 14.

Τελευταία εβδομάδα μαθημάτων για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία
Την ερχόμενη Παρασκευή 14 Ιουνίου, θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι της τρέχουσας σχολικής χρονιάς για τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων της επικράτειας.
Επιπλέον, η ίδια ημέρα έχει οριστεί ως η τελευταία ημέρα διεξαγωγής προαγωγικών εξετάσεων για την Α’ και Β’ λυκείου. Υπενθυμίζεται, ότι οι εξετάσεις των γυμνασίων ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου