Τοπικές Ειδήσεις

2.500 τουρίστες μετέφερε χθες το κρουαζιερόπλοιο Resilient Lady

Συνολικά 2543 επιβάτες και 1151 μέλη πληρώματος μετέφερε το κρουαζιερόπλοιο Resilient Lady της Virgin Cruises το οποίο κατέπλευσε χθες σΑτο λιμάνι της Ρόδου. Η κίνηση στη Μεσαιωνική Πόλη αλλά και στη Λίνδο όπου μετέβησαν αρκετοί από τους επιβάτες, ήταν αυξημένη από νωρίς το πρωί. Το 2024 αναμένεται να εξελιχθεί σε χρονιά-ορόσημο για το θαλάσσιο τουρισμό στη Ρόδο με το λιμάνι του νησιού μας να αποτελεί σημαντικό σταθμό για τις εταιρείες κρουαζιέρας.

«Η σεζόν για το θαλάσσιο τουρισμό εξελίσσεται ικανοποιητικά. Θα πραγματοποιηθούν 450 προσεγγίσεις στη Ρόδο συνολικά ενώ οι πληρότητες των πλοίων είναι υψηλές», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μπρας, σύμβουλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ν. Δωδεκανήσου.
Θεωρείται γενικότερα ως εξαιρετικά πιθανό να υπερβεί η Ρόδος τις περσινές θετικές επιδόσεις στο θαλάσσιο τουρισμό.
Η σεζόν έκλεισε το 2023 με αύξηση της τάξης του 24% στις αφίξεις επιβατών (540.000 επιβάτες περίπου το 2023 έναντι 363.000 το 2022). Η περσινή χρονιά θεωρήθηκε ως μία από τις καλύτερες της τελευταίας δεκαετίας και δεν αποκλείεται το 2024 να καταρριφθεί κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
Η Ρόδος στη Medcruise
Η Ρόδος συμμετέχει στην 64η Γενική Συνέλευση Medcruise στην Ταρραγόνα της Ισπανίας που διοργανώνει η Ένωση Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας και διεξάγεται από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου.
Με αφορμή τη συμμετοχή στο σημαντικό αυτό γεγονός, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες σύσκεψη μεταξύ του δημάρχου Αλέξανδρου Κολιάδη, του προέδρου του ΔΛΤ, Βασίλη Βαγιανάκη και του κ. Γιάννη Μπρα, σύσκεψη εργασίας, στην οποία συζητήθηκαν οι ειδικοί στόχοι που θα θέσουν σε τροχιά υλοποίησης ο δήμος Ρόδου και το λιμενικό ταμείο έτσι ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η ειδική μορφή του θαλάσσιου τουρισμού.
Ο κεντρικός στόχος που τίθεται είναι να αποτελέσει η Ρόδος 12μηνο προορισμό για τις κρουαζιέρες, πράγμα που άλλωστε συμβαίνει από πέρυσι, καθώς οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων συνεχίστηκαν μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου. Και φέτος έχουν προγραμματισθεί προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων μέχρι και τον Δεκέμβριο, παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά περιθώρια για την αύξηση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων που θα προσεγγίζουν τη Ρόδο τη χειμερινή περίοδο.
Ο Δήμος Ρόδου και το ΔΛΤ σχεδιάζουν μία πρωτοποριακή δράση που θα συμβάλει στο να συνδεθεί η κρουαζιέρα με την τοπική επιχειρηματικότητα. Σχεδιάζεται μία εξειδικευμένη και πρωτοποριακή δράση μέσα από την οποία οι επισκέπτες θα αντλούν πληροφόρηση για τον προορισμό και την αγορά και θα παρακινούνται να την εξερευνούν φτάνοντας στον προορισμό. Νεότερα για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.
Μεταξύ άλλων, εξετάζεται και η προοπτική να αποτελέσει το λιμάνι της Ρόδου Home Port (σταθμό επιβίβασης – αποβίβασης) κρουαζιερόπλοιων, καθώς έχουν εκφράσει σχετικό ενδιαφέρον πλοιοκτήτριες εταιρείες.
Οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων θα πραγματοποιούν συνήθως μία διανυκτέρευση στη Ρόδο πριν την έναρξη της κρουαζιέρας και μία μετά τη λήξη της.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Βαγγέλης    14.06.2024 22:34

    Θα μας τρελάνετε ρε παιδιά.Φέτος μόνο τράτες έρχονται στο νησί.Εχουν χαθεί όλα τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια.Δέκα μέρες χωρίς καράβι τον Ιούλιο.Ωραία σεζόν για την κρουαζιέρα.

Σχολιασμός άρθρου