Τοπικές Ειδήσεις

Απορρίφθηκε για τυπικό λόγο αίτηση ακύρωσης πρωτοκόλλου κατεδάφισης αυθαιρέτων σε ξενοδοχειακή εταιρεία

Με την υπ’ αρίθμ. 352/2024 απόφαση του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας απορρίφθηκε η από 11 Οκτωβρίου 2018 αίτηση ξενοδοχειακής εταιρείας για την ακύρωση της υπ’ αριθμ. 923/2017 αποφάσεως του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά με την οποία απορρίφθηκε αίτηση ακυρώσεως του από 6.6.2011 πρωτοκόλλου κατεδάφισης, άρσης – απομάκρυνσης κτισμάτων, κατασκευών και έργων σε χώρους αιγιαλού – παραλίας – θάλασσας – διοικητικής αποβολής του προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου.
Με το τελευταίο, είχε κληθεί η εκκαλούσα να προβεί στην κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων και κατασκευών στην παραλία Κολυμπίων.
Με το ως άνω πρωτόκολλο χαρακτηρίσθηκαν αυθαίρετες και παράνομες κατασκευές έμπροσθεν ξενοδοχείου, σε φερόμενο ως κοινόχρηστο χώρο αιγιαλού και παραλίας του Δημοσίου, επιφάνειας 2.064 τ.μ., στη θέση της παραλίας Κολυμπίων.
Συγκεκριμένα, στο άνω πρωτόκολλο αναφέρονται:
– κατάληψη κοινοχρήστου χώρου αιγιαλού–παραλίας, αποτελούμενη από νεοανεγερθέν τοιχίο εξ οπλισμένου σκυροδέματος, μήκους 152,30 μ., πλάτους 0,25 μ. και εμβαδού 38,10 μ., «στη θέση όπου στο παρελθόν υφίστατο η αυθαίρετη και παράνομη κατάληψη, αρχικά από ογκόλιθους και μετέπειτα από κατεστραμμένο πλέον από θεομηνία που έπληξε την περιοχή τοιχίο».
– κατάληψη τμήματος εμβαδού 1.137 τ.μ. του κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού και παραλίας, αποτελούμενο από τοιχίο οπλισμένου σκυροδέματος μήκους 103 μ., τσιμέντινη κλίμακα και τσιμέντινη ράμπα καθόδου για την πρόσβαση στην παραλία και την ακτογραμμή, πρανές με φύτευση από γκαζόν – καλοπιστικά φυτά και απλή εναπόθεση ενός ξύλινου σκιάστρου με χρήση ξαπλώστρας εμβαδού 4 Χ 4 και
– κατάληψη τμήματος συνολικού εμβαδού 889 τ.μ. εκ του κοινοχρήστου χώρου αιγιαλού–παραλίας επί του οποίου τοποθετήθηκαν, χωρίς σταθερή σύνδεση με το έδαφος πέντε ξύλινα σκίαστρα με ξύλινο δάπεδο.

Με την έφεση προβλήθηκε ότι το Διοικητικό Εφετείο απέρριψε την αίτηση ακυρώσεως αρκούμενο στο γεγονός ότι αν και είχε χορηγηθεί προθεσμία στον εμφανισθέντα δικηγόρο προς υποβολή νομιμοποιητικών στοιχείων αυτός δεν προσκόμισε συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο. Ο ισχυρισμός αυτός απορρίφθηκε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου